Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Život u Kataru: besplatna voda, struja, obrazovanje…

Katar razmišlja o budućnosti, jer naftni izvori nisu vječni, i okreće se obrazovanju.

Život u Kataru: besplatna voda, struja, obrazovanje…

U ovoj zemlji struja, voda, obrazovanje i zdravstvena zaštita potpuno su besplatni. Ipak, Katar zna da neće moći vječno živjeti od nafte, stoga se vladar emir Hamad bin Khalifa Al-Thani Katar želi pretvoriti u zemlju znanja.

Već danas u ovoj zemlji podružnice ima šest vrhunskih američkih sveučilišta. Šeika Moza, druga od tri emirove supruge, njegova je najvažnija suradnica u ovoj preobrazbi. Jednako tako, riječ je o projektu u kojem sudjeluje i oko 300 hrvatskih državljana.

“Život i rad u Kataru jako su dobri, ponajprije zato što je Katar sigurna zemlja, bez kriminala. Sigurno je za obitelj i djecu. Ljudi su fer. Odnose se prema strancima fer i pošteno”, kaže instruktor kontrole letenja Zoran Kardoš.

Nije tako ugodna klima. A to znači da su zimi temperature 30 stupnjeva, a ljeti nerijetko i više od 50. Uz to, cijelu je godinu visoka vlaga.

Stranaca u Kataru ima čak šest puta više nego domaćih stanovnika. Njihovu mirnu budućnost jamče i velika državna ulaganja u inozemstvu: od vlasničkog udjela u Volkswagenu do pariškog nogometnog kluba PSG i možda terminala na Krku.

Izvor: Poslovni Puls 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.