Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zapošljavanja, otpuštanja i davanja otkaza za pamćenje

Ovo su ljudi koji su obilježili 2012. godinu svojim osobnim pričama.

Zapošljavanja, otpuštanja i davanja otkaza za pamćenje

The Work Buzz probrao je najbolje, al ii najgore, priče o  zapošljavanju, otpuštanju i davanju otkaza u 2012. godini:

1) Učitelj čita pismo ostavke na You Tubeu

Učitelj jedne osnovne škole odlučio je dati otkaz jer je smatrao da mu nije dozvoljeno učinkovito podučavanje. Naime, podučavao je učenike koji boluju od disleksije i vidio je veliki napredak u njihovom radu, ali škola ga je natjerala da odustane od svojih metoda te da se drži standardne procedure. Učitelj je bio toliko odlučan u svojoj namjeri da da otkaz, pa je snimio sebe kako čita pismo ostavke i video objavio na You Tubeu kako bi ga svi mogli vidjeti.    

2) Posloprimac kupio “Zaposli me!” jumbo plakat i dobio posao

Posloprimcima se obično savjetuje da budu kreativni u potrazi za poslom, ali i umjereni. Npr. dobro je imati upečatljivu priču koju možete ispričati na razgovoru za posao, ali ne i doći obučen kao klaun samo kako biste privukli pažnju. Bennett Olson ostao je bez posla u casinu i htio je privući pažnju poslodavca. Stoga je zakupio jumbo plakat sa svojom fotografijom, web adresom i natpisom “Zaposli me!” boldanim slovima. Reklama je koštala 3.000 dolara, ali isplatilo se – dobio je posao.     

3) Otpustili spasioca jer je pokušao spasiti plivača koji se utapa

Spasioc na Floridi otpušten jer je je spašavao život jednog plivača. Problem je bio u tome što je plivač bio izvan plivačke zone  što znači da je spasioc prekršio pravilo svog poslodavca. Ipak, ono što ovu priču čini još čudnijom je činjenica što je, osim njega, otpušteno još šest njegovih kolega spasioca kada su priznali da bi oni učinili istu stvar.    

4) Otkaz putem sms-a

Negdje u rujnu, u nedjelju navečer, zaposlenici restorana Demos dobili su od svog poslodavca sms da u ponedjeljak ne moraju doći na posao. Vlasnik je odlučio da, s obzirom na slabu prodaju, nema razloga nastaviti poslovanje. Iako je vijest došla iznenada i na neočekivani način, poslodavac je ipak poštivao svoju obavezu i svih 65 zaposlenika dobilo je svoju zadnju plaću.

5) TV voditelji daju otkaz u večernjim vijestima

Ponekad je ljudima naprosto navrh glave posla koji rade i žele otići u velikom stilu. To ponekad znači da svome šefu kažu sve što misle o njemu i tvrtki, ponosno izađu kroz vrata i ostave šefa u čudu. Dva TV voditelja svoju su fantaziju ostvarila. Više nisu bili sretni radom za svoju TV kuću, ali znali su da se neće moći javiti u eter ako nadređene obavijeste o svojoj namjeri da daju otkaz. Stoga su svoj plan držali u tajnosti i na kraju programa rekli gledateljima (a i svojim kolegama) da odlaze.    

Izvor: The Buzz Work 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.