Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Top 3 pitanja za zapošljavanje u prodaji

U krizi svi pokušavaju ojačati prodaju, a logično, na te je oglase i veliki broj prijava. No, kako među brojnim kvalificiranim kandidatima odabrati najbolje?

Top 3 pitanja za zapošljavanje u prodaji

Zapošljavanje na temelju intuicije može biti dobra polazna točka, ali čak se i najiskusniji mogu prevariti. Dobro zapošljavanje započinje vašom kvalitetnom pripremom za intervju. Morate znati što ćete pitati kandidate i kako vam ta pitanja mogu pomoći u otkrivanju najkvalitetnijih kandidata, koji će se najbolje uklopiti u vašu tvrtku.

Inc predstavlja tri pitanja koja bi trebala činiti osnovu kvalitetnog razgovora za posao, za radno mjesto u prodaji. Sva tri pitanja daju dobar uvid u vještine i kvalitete kandidata, a olakšavaju i ubrzavaju selekcijski postupak.

1) “Što znate o našoj tvrtki i industriji?”

Kandidat bi na ovo pitanje trebao tečno odgovoriti te pružiti nekoliko informacija o samoj tvrtki, ali i trenutnom stanju cjelokupne industrije. Dobar odgovor može ponuditi samo onaj kandidat koji se dobro pripremio ili općenito prati sve što se događa u tom dijelu gospodarstva. Osoba koja daje kvalitetan odgovor na ovo pitanje netko je na koga možete dugoročno računati i tko je spreman graditi karijeru u vašoj tvrtki. A vama treba netko tko je informiran i tko će, na temelju te informiranosti, lako vidjeti i svoju ulogu u vašem timu.

2) “Što želite ostvariti u našoj tvrtki?”

Kada postavite ovo pitanje, tražite ambiciozne ali realne odgovore. Nisu neozbiljni samo oni kandidati koji u roku godinu dana očekuju da će ‘dogurati’ do vodeće pozicije, već i kandidati koji nemaju nikakva posebna očekivanja od tvrtke, posla ili sebe.

3) “Kako ste se pripremali za ovaj posao?”

Odgovor na ovo pitanje pokazuje koliko se kandidat potrudio kako bi osigurao ovo radno mjesto. Odgovor može obuhvaćati više stvari, od neposredne pripreme za razgovor pa sve do pretodnih poslova i radnog iskustva, tj. ostvarenih postignuća koja kandidata kvalificiraju za ovo radno mjesto. Pritom inzistirajte na konkretnim primjerima i dozvolite kandidatu da s vama podijeli informacije o svojim dosadašnjim postignućima.

Izvor: Inc.com 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.