Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kinez unajmio virtualne ubojice da ‘ubiju’ njegovog sina u internetskim igrama

Jedan je kineski otac, zabrinut zbog sinove ovisnosti o računalnim igrama, unajmio virtualne ubojice da konstantno ‘ubijaju njegov avatar’.

Kinez unajmio virtualne ubojice da ‘ubiju’ njegovog sina u internetskim igrama

Gospodin Feng smatra kako je njegov 23-godišnji sin nezaposlen zbog pretjeranog igranja te misli kako je konačno pronašao način da sina dovede u red.

Ovisnik o igrama

Feng je kineskoj dnevnoj novini objasnio kako je silazna putanja njegova sina počela još u srednjoj školi kada se prvi put susreo s računalnim igrama: "Konačno sam se poveselio kada je moj sin pronašao posao u softverskoj tvrtki. No moja je sreća bila kratkog vijeka, jer je nesposobnjaković već za 3 mjeseca izgubio posao."

Feng je primijetio  kako Xiao u zadnje vrijeme baš i nema sreće u virtualnom svijetu te je na kraju i otkrio pravu istinu. Na iznenađenje njegova oca, Xiao mu je rekao: "Igrao ja igre ili ne, svejedno mi je. Sada u životu mi se ne traži nikakav posao. Želim provesti malo vremena u miru i posvetiti se sebi."

Psiholozi upozoravaju kako ovako drastične mjere mogu učiniti više štete nego dobra. "Nikad nisam čuo za takvo što. Većina intenzivnog igranja igara je samo prikrivanje nekog dubljeg problema i trebalo bi se potpuno drugačije rješavati", Daily mailu je rekao Mark Griffiths, stručnjak za ovisnosti.

Izvor: Netokracija 

 

 

 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.