Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Obama podržava ‘startup vize’ za strane državljane

‘Startup viza’ omogućit će boravak stranim državljanima u Americi tako dugo dok održavaju minimalni nivo financiranja i zapošljavaju određeni broj radnika.

Obama podržava ‘startup vize’ za strane državljane

Amerikanci sve više podržavaju startup zajednicu radi otvaranja novih radnih mjesta i generiranja velikih prihoda.

Predsjednik Obama u svom je govoru podržao tzv. ‘startup vizu’ koja će omogućiti mladim poduzetnicima da ostanu u državi i rade na svom startupu nakon što završe fakultet. Naime, ‘startup viza’ omogućit će boravak stranim državljanima u Americi tako dugo dok održavaju minimalni nivo financiranja i zapošljavaju određeni broj radnika.

“Trenutno, ovdje se nalaze vrlo bistri studenti sa svih krajeva svijeta koji pohađaju neke od naših najboljih Sveučilišta. Oni će uskoro dobiti diplomu u područjima za budućnost kao što je računalna znanost ili inženjering. No jednom kada završe školovanje, odnosno kada dobe svoju diplomu, velika je šansa da će morati napustiti našu državu”, istaknuo je Obama.

Američki predsjednik za primjer je uzeo Instagram čiji je suosnivač inače iz Brazila, a koji je studirao na njihovom Sveučilištu, te dobio vizu za boravak. Na žalost, većina imigranata ne može osigurati svoju vizu ili boravak u državi, pa su tako prisiljeni da svoje startupove sele van države.

“To nije način kako se nove industrije mogu razvijati u Americi. To je način kako novu industriju predajemo našim konkurentima.”

Poanta ovih ‘startup viza’ jest da studenti ostanu razvijati posao u Americi te samim time zapošljavaju nove ljude i generiraju nove prihode.

Izvor: Zimo 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.