Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nezaposlenost u Grčkoj i dalje raste: nezaposleno preko 60% mladih

Stopa nezaposlenosti u Grčkoj danas iznosi dvostruko više od prosjeka Eurozone. Najteže pogođeni su mladi ljudi, prema posljednjim službenim podacima čak 60% mladih je nezaposleno.

Nezaposlenost u Grčkoj i dalje raste: nezaposleno preko 60% mladih

Ukupna stopa nezaposlenosti u Grčkoj sada iznosi 27% što je pak oko dvostruko više od stope nezaposlenosti koja je u Grčkoj zabilježena 2010.

U periodu studenti 2011 - studeni 2012, 323,808 ljudi je izgubilo posao - 887 svakoga dana. U isto vrijeme Grčka se nalazi pod striktnim mjerama EU-a i MMF-a na što se obvezala uzimajući dodatne kredite. Unatoč lošim brojkama, grčko ministarstvo financija je optimistično - tvrde kako će Grčka u 2014. po prvi puta u 6 godina recesije ostvariti rast. Mnogi stručnjaci upozoravaju kako su ove prognoze možda i preoptimistične.

"Eurozona se kreće prema dubljim, intenzivnijim i težim problemima u 2013-oj. Nema ničeg na današnjem horizontu što bi moglo dovesti do oporavka", istaknula je ekonomistica Margaret Bogenrief u razgovoru za RT.

Izvor: Advance.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.