Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Od prvog milijuna dijeli vas 80 godina!

Prosječnoj hrvatskoj obitelji trebalo bi 80 godina da zaradi milijun eura, dok bi slovenska obitelj to mogla postići za 60 godina. Crogorci bi na svoj milijun morali čekati 130 godina, Bosanci i Hercegovci za isti bi iznos morali raditi 150 godina, Srbi 160, a Makedonci čak 190 godina.

Od prvog milijuna dijeli vas 80 godina!

Do ovih izračuna za područje bivše Jugoslavije došla je Al Jazeera, nakon što je Economist izračunao koliko je potrebno prosječnim obiteljima u razvijenim zemljama da zarade svoj prvi milijun.

Istraživanje londonskog Economista pokazalo je kako je članovima prosječne obitelji u SAD-u potrebno 20 godina da postanu milijunaši. Inače, SAD ima najviše domaćinstava sa godišnjom zaradom od jednog milijuna (toliko zaradi svaka 25. obitelj).

U Danskoj je za prvi milijun potrebno raditi 30ak godina, baš kao i u Kanadi te Japanu.

U Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji za prvi milijun treba raditi četrdesetak, a u Italiji, Španjolskoj i Izraelu blizu 50 godina. U Portugalu je za prvi milijun potreban jedan jako dug životni vijek, tj. gotovo 90 godina, a u Čileu to nije moguće postići ni za životnog vijeka, jer je potrebno blizu 160 godina.

Kada je riječ o zemljama bivše Yu, prosječna obitelj u Sloveniji bi do milijun eura stigla za 60 godina, a prosječna hrvatska obitelj za 80 godina. Crnogorcima bi za prvi milijun trebalo 130 godina, a Bosanci i Hercegovci za isti bi iznos morali raditi gotovo 150 godina. Srbi na svoj milijun trebaju čekati skoro 160 godina, a najgora je situacija u Makedoniji gdje se na prvi milijun čeka skoro 190 godina.

Treba spomenuti kako su ovi rezultati mogući samo pod jednim uvjetom, a taj je da od prikupljanih plaća nitko u obitelji ne troši niti za hranu, niti za režije, tj. praktički živi od zraka.

Za utjehu je, međutim, mjerilo koje pokazuje kako bi do milijuna prosječnoj bugarskoj i turskoj obitelji trebalo po 250 godina, a Rumunjima nevjerojatnih 350 godina!

Izvor: Dnevno.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.