Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

5 neobičnih zanimanja

Nikad nije kasno potražiti drugačiji posao od onog koji ste planirali raditi. Na primjer, jedan arheolog je postao (dobro plaćeni) profesionalni zombi…

5 neobičnih zanimanja

Pixelizam donosi listu pet neobičnih zanimanja. Koje vam se najviše sviđa?

Profesionalni skakač po madracima

“To je posao”, kaže profesionalni skakač po madracima Ruben Reynoso. “Nije za svakoga. Postoji pravi i krivi način kako to učiniti.”

Reynoso, koji ‘odskače’ tri madraca dnevno, također obučava i druge ljude kako pravilno skakati po madracima. Kako i sam kaže, to nije trampolin, za Boga miloga, to je 2.750 dolara vrijedan madrac. “Ovo nije igra”, dodaje Reynoso, skakući gore – dolje, “Ne za mene.”

Profesionalni zombi

Možda se ne čini kao dobar izbor karijere, ali s početnom plaćom od 30.000 funti čini se da je ovo zanimanje živog mrtvaca jako unosno.

London Dungeons svake godine održi audiciju za zombije, koja privlači širok spektar kandidata – uključujući i jednog (bivšeg) arheologa koji je dobio posao zombija 2009. godine. Samo zamislite… svaki mjesec dobijete oko 2.800 eura da se našminkate i prepadate ljude!

Profesionalni Predsjednički kušač hrane i pića  

Nekada je ovo zanimanje bilo popularno u drevnom Egiptu i Rimu, a danas je poznato da postoji još samo u Kremlju, gdje profesionalci testiraju svako jelo i piće prije nego isto stigne do Vladimira Putina.

Putin je priznao da ima tim ‘kušača hrane’ koji putuju s njim. Medicinski stručni tim uzima uzorak svega što bi Putin trebao pojesti, te testira istu kako bi se uvjerili da nije otrovana. Navodno, George Bush je također imao dva specijalna FBI agenta koji su morali pojesti komadić hrane prije njega, prilikom njegova posjeta Londonu.

Profesionalni 'našiljivač' olovaka

Tko još ima vremena šiljiti olovke? Ako želite izbjeći ovaj ‘mukotrpni proces’, pošaljite svoju olovku profesionalcu koji će to učiniti za vas – za samo 15 dolara!

David Rees, profesionalni našiljivač olovaka, naoštriti će vašu okovku “pažljivo i nježno”, dodajući joj umjetnički dodir i naučnu preciznost. Rees je također poznat po svom političkom crtanom serijalu pod nazivom Get Your War On.

Profesionalni promatrač boje (dok se suši)

Ovo je jedno od onih zanimanja koje vam ostavlja više nego dovoljno vremena za razmišljanje. Keith Jackson iz Velike Britanije je čovjek koji je svoju karijeru izgradio promatranjem procesa sušenja boje.

Već 30 godina on profesionalno promatra boju kako se suši za potrebe svoje kompanije, koja – radi boje. Iako se ovo zanimanje čini apsolutno nepotrebnim, ne zaboravite da se na javnim mjestima poput metroa boje moraju jako brzo osušiti. Koga drugog zvati da procjeni za koliko vremena će koja boja biti suha, nego profesionalca – Keith Jacksona.

Izvor: Pixelizam

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.