Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otvorene prijave za nagradu ključnarazlika

Za poslodavce koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Otvorene prijave za nagradu ključnarazlika

Cilj nagrade ključnarazlika je identificirati i promovirati poslodavce koji potiču raznolikost u radnom okruženju primjenjujući kvalitetne prakse u upravljanju ljudskim potencijalima. Nagrada je prvi puta dodijeljena 2011. godine.

Aktualni natječaj za nagradu ključnarazlika u 2012. godini otvoren je do 7. do  28. ožujka 2013. godine, a prijaviti se mogu svi zainteresirani poslodavci koji zadovoljavaju tri ključna kriterija:

  • poštuju zakonske standarde u području rada
  • poštuju ljudska prava i jednake šanse osobito u kontekstu područja rada i zapošljavanja
  • osiguravaju kvalitetne procese upravljanja ljudskim potencijalima.

Nagrada ključnarazlika dodjeljuje se u tri kategorije:

  • ravnopravnost spolova
  • dobna ravnopravnost
  • ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Pri ocjeni pojedinog poslodavca uzima se u obzir u kojoj mjeri tvrtka sustavno i planirano privlači i zadržava zaposlenike raznih profila kao što su npr. mlađe generacije, starije, muškarce, žene, osobe različitog  životnog stila ili intelektualnih sposobnosti.

Poticanje i upravljanje raznolikošću ljudskih potencijala često doprinosi boljoj radnoj klimi i ukupnom uspjehu poslodavca. Tome u prilog govori i izjava Ivane Vidović Bljajić iz
Zvijezde d.d. - tvrtke koja je dobila nagradu ključnarazlika u 2011. godini
u kategoriji ravnopravnost osoba s invaliditetom:

“Skupina koju bismo posebno izdvojili iz našeg procesa rada i na koju smo posebno ponosni  je skupina od desetak mladih, entuzijastičnih radnika Inkluzije. Radi se o osobama koje smo još 2006. g. prihvatili u naše proizvodne pogone i to nam se mnogostruko vratilo tijekom  zadnjih 5 godina. Njihova energija i želja za radom i uspjehom, razina lojalnosti kompaniji, načini ophođenja prema ostalim radnicima, odnos sa kolegama i daleko više od nabrojanog čini ih veoma vrijednim zaposlenicima te smo im zahvalni što su nam omogućili jedan drugačiji kut gledanja osoba sa poteškoćama u razvoju kao osobama koje mogu uvelike doprinijeti razvoju i konkurentnosti kompanije.“

I ove su godine partneri projekta ključnarazlika: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, portal MojPosao, Institut za razvoj tržišta rada, UNDP Hrvatska, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Projekt podržavaju: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pučki pravobranitelj, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Udruga za promicanje inkluzije, Centar za edukacije, savjetovanje i istraživanje, Mreža mladih Hrvatske, Cenzura plus i Nezavisni hrvatski sindikati koji su sudjelovali u osmišljavanju kriterija za prijavu, a provodit će i evaluaciju pristiglih prijava.

Sve dodatne informacije o Nagradi ključnarazlika, kao i obrazac za prijavu dostupni su na www.moj-posao.net/kljucnarazlika.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.