Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

MSD novi Poslodavac Partner

MSD je prva inovativna farmaceutska kompanija koja je zadovoljila visoke standarde projekta Poslodavac Partner i time postala novi nositelj Certifikata. Na dodjeli na kojoj su prisustvovali svi zaposlenici član Uprave tvrtke SELECTIO Aleksandar Zemunić uručio je certifikat Denisu Vujičiću, direktoru tvrtke Merck Sharp & Dohme

MSD novi Poslodavac Partner

MSD se u certifikacijskom procesu posebno istakao načinom na koji pristupa razvoju zaposlenika i njihove karijere. Svaki zaposlenik ima informaciju koje su mu mogućnosti za napredovanje, koje dodatne beneficije može očekivati te koje kompetencije treba razvijati kako bi mogao konkurirati na te pozicije. U tom procesu zaposlenik ima podršku u razvoju ne samo kroz angažiranost menadžera  u prijenosu znanja i poticanju razvoja već i kroz ulaganje značajnih sredstava u edukacije. Zahvaljujući ovakvom pristupu u protekle tri godine je 20% zaposlenika iz Hrvatske napredovalo na internacionalne pozicije (ili napredovao na više pozicije).

„MSD je tvrtka koja njeguje kulturu otvorenosti i transparentnosti. To se s jedne strane očituje u otvorenoj komunikaciji što kompanija očekuje od zaposlenika i što zaposlenika može očekivati zauzvrat. S druge strane izrazito se cijeni mišljenje zaposlenika te su pozvati da otvoreno komuniciraju i daju prijedloge za unapređenje ne samo svog posla već i cijele organizacije. Da ta kultura zaista živi u organizaciji imali smo priliku svjedočiti na dodjeli na kojoj su prisustvovali svi zaposlenici i aktivno se uključili u komentiranju rezultata certifikacije“, izjavila je Ana Vojnić Tunić, voditeljica tima koji je certificirao MSD.

Od dolaska u Hrvatsku 1995. godine MSD osigurava inovativne lijekove, cjepiva, biološku terapiju i medicinske i veterinarske proizvode kako bi poboljšao zdravlje hrvatskih građana. MSD posluje u 140 zemalja kako bi pružio zdravstvena rješenja na širokoj osnovi. Kao tvrtka čiji su proizvodi utjecali na živote i blagostanje ljudi širom svijeta, postavljaju si visoke standarde te očekuju od drugih da od njih očekuju tako visoke standarde.

„U protekle četiri godine, sustavno smo radili na unaprjeđenju kvalitete svih procesa u upravljanju ljudskim resursima, no naš najveći fokus bio je razvoj pozitivne radne okoline u kojoj su zaposlenici angažirani, razvijaju se i dobivaju prilike da oblikuju svoje karijere i potpuno ostvare svoj potencijal. Iz tog razloga bilo nam je važno sudjelovati u certifikatu Poslodavac Partner, kako bismo svojim zaposlenicama, ali i široj javnosti obznanili rezultate naših nastojanja da budemo izvrsni u brizi za naše zaposlenike”, istaknula je Ida Hohnjec, rukovoditeljica razvoja talenata za Europu, srednji istok i Afriku u MSD-u.

Projekt podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 25 kompanija dobitnik certifikata: Atlantic Grupa, Belupo lijekovi i kozmetika, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Erste & Steiermarkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska lutrija, INA, JGL, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Merck Sharp & Dohme, Microsoft Hrvatska, Pliva Hrvatska, SOS Dječje selo Hrvatska, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Sandoz, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet, Volksbank i Zagrebačka pivovara.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.