Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Jeste li dobar kandidat za MBA program?

MojPosao i Educentar omogućuju hrvatskoj poslovnoj javnosti stipendije za Executive MBA i MBA programe COTRUGLI Business School vrijedne 105.000 eura.

Jeste li  dobar kandidat za MBA program?

Prijave traju do 1. travnja 2013., a prijaviti se možete ovdje.

Radno iskustvo polaznika i raznolikost poslovnih područja iz kojih oni dolaze igraju važnu ulogu u MBA programima. Tipična grupa sastoji se od polaznika s minimalno 3 godine radnog iskustva, koji dolaze iz različitih tržišta i sektora. U nastavku donosimo odgovor na pitanje jeste li  dobar kandidat za MBA programe?

Radno iskustvo - Budući da se MBA program oslanja na iskustvo polaznika, relevantno radno iskustvo je važan faktor pri upisnom procesu kao i uspjehu na samom MBA programu. Obično je riječ o polaznicima sa značajnim managerskim odgovornostima koji imaju priliku odmah primijeniti znanja i vještine razvijene tijekom predavanja.

Radna okolina  - Suprotno od uvriježenog mišljenja, ekonomisti čine tek dio grupe polaznika (30 posto). Veliku vrijednost programa za poslovni razvoj i napredak u karijeri prepoznaju sve više i inženjeri, farmaceuti, pravnici, IT stručnjaci itd.

Karijerni ciljevi - Važno je unaprijed definirati kako će polaznik iskoristiti znanja i vještine naučene na MBA programu u budućem razvoju karijere. Savjetodavni tim COTRUGLI Business School će Vam pomoći  da uskladite vlastite ciljeve s odgovarajućim MBA programom.

Motivacija i osobnost - MBA polaznici posjeduju energiju i ambiciju koja ih izdvaja od mase. Tipični MBA polaznik je samoinicijativan i ambiciozan pojedinac čiji je izazov podijeliti vodeće odgovornosti u grupi i timskim projektima.

Osim formalnih uvjeta, važno je čuti i dojomove iz prve ruke. Evo što o utjecaju MBA programa na njihov poslovni i osobni razvoj kažu polaznici :  

Executive MBA program učinio je od mene najuspješniju direktoricu u mojoj kompaniji, ne samo što se tiče rezultata, već i u smislu rješavanja izazovnih situacija kojima danas pristupam stručnije i asertivnije., Snježana Melnik Vallant, regionalna direktorica, Raiffeisen Stambena Štedionica

Program je napravljen tako da razvija i širi vaš poduzetnički potencijal. Uz MBA možete prepoznati i ugrabiti poslovne prilike, bilo kroz vlastiti posao ili kroz organizaciju u kojoj radite., Hrvoje Novosel, član Uprave / direktor financija, Tehnomobil

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.