Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mark Zuckerberg uči srednjoškolce kako izgraditi biznis

Povodom predstavljanja novog Facebook Home, Steve Levy iz Wireda objavio je intervju s Markom Zuckerbergom u kojem je osim činjenica o novom domu za Facebook istaknuo i neke druge zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate.

Mark Zuckerberg uči srednjoškolce kako izgraditi biznis

Levy je upitao Zucka o njegovim značajnim dobrotvornim prihodima na što je on odgovorio: “Bill Gates mi je dao savjet: Nemoj samo poklanjati novac — to je nešto za što je potrebna praksa kako bi bio dobar u tome. Pa zašto onda čekati? Imam posao koji mi oduzima 99% vremena, dakle nemam vremena za vođenje fondacije. No s druge strane mogu imati pristup za ulaganje kao što se radi s rizičnim kapitalom, odnosno ulaganjem u ljude. Uložio sam u Newmark škole jer stvarno vjerujem u guvernera i gradonačelnika.”

No Levyija je zanimalo zašto ulaganje u edukaciju, na što je Zuck odgovorio da je njegova supruga bila predavač kada je diplomirala na Harvardu, te kako on predaje u srednjoj školi u East Menlo Parku.

Možda malo iznenađujući odgovor Mark je nadopunio “Svaki tjedan učim ih kako izgraditi poduzeće. Svakog utorka prođemo kroz jednu vještinu, te svaka grupa ima jedan projekt. Kada završi nastava, oni dođu u Facebook i prodaju svoje proizvode!”

Izvor: Zimo 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.