Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Rezultati ulaganja u ljude vide se nakon 3 do 5 godina

Arijana Tahiri poduzetnica je koja već 10 godina uspješno vodi centar “Arimed”. U svom poslu susrela se s brojnim poslovnim izazovima, dobro zna kako koliko je teško uspjeti i opstati u današnjim vremenima koja su izuzetno teška i zahtjevna.

Arijana je podijelila s nama svoja razmišljanja koja su je dovela do današnje pozicije vlasnice i voditeljice centra za obrazovanje odraslih.

Iza Vas je 10 godina postojanja. Što biste izdvojili o sebi kao poslodavcu?

Prije svega korektan sam poslodavac. Imamo 10 zaposlenih što je za našu branšu velik broj. Ali čini mi se da bez korektnosti nema dugoročnih odnosa kakve gradim s mojim zaposlenicima. Naime, imamo jako puno posla. Čak mi se čini da oni koji nemaju posla ne raspolažu dostatnim znanjima kojim se odgovara na potrebe današnjih klijenata. Po struci sam fizioterapeut. Danas smo prema nekim pokazateljima među prvih pet salona u Zagrebu. 

Iza Vas je i gotovo 8.000 polaznika Vaših tečajeva. Što je odgovor na taj uspjeh?

Uspjeh se dogodio možda i slučajno. Jedno vrijeme sam tražila svoj mjesto, nisam bila sigurna u čemu se vidim. Masaža je zahtjevan i miran posao kojeg treba voljeti, unutar tih sat vremena povezujemo se s klijentom i vidimo brz rezultat svog rada: klijent se bolje osjeća i taj osjećaj traje. Mene je prema uspjehu pokrenula moja prvenstvena želja da pomognem drugima i da im prenesem svoje znanje. Neprestano radim na stjecanju znanja, taj proces traje intenzivno već 12 godina. Isto vrijedi i za moje djelatnike. U njih najprije ulažemo, a tek potom očekujemo rezultate. Prema nekim američkim istraživanjima, rezultate ulaganja možete vidjeti nakon 3-5 godina učenja. Dar, talent, predispozicija su uvijek dobrodošli, ali vrijeme i rad su ključni faktori. 

S masažom sam prošla cijeli svijet, kao maser pratitelj sportašima. U privatnim vodama prve sam rezultate vidjela nakon 5 godina upornog rada.

Mislim da sam do toga došla jer sam istovremeno bila vrijedna, uporna, hrabra. Da, imala sam sumnje, ali sam sebe trenirala na stresove. Učila sam i ekonomske elemente posla. Psihički sam rasla s poslovanjem. Slijedila sam primjere uspješnih ljudi, prepoznavala ih i na neki način oponašala. Psihički su najjači profili sportaši i liječnici a najbolji imaju stabilnu psihu, obitelj te više-manje financijske uvjete. Također, jako su jednostavni, nimalo oholi i bahati.
Između 40 – 50 godine dolazi ili do uspona ili do pada, tad nastaje prirodna selekcija.

Kako funkcionira Vaša škola?

Radimo na kredibilitetu. Svi djelatnici moraju proći kroz test poznavanja masaže tijekom kojeg vidimo tehniku, poznavanje, sklonost prema masaži te stav prema vlastitom razvoju. Naši su kriteriji visoki, te sam uvijek zahvalna za trud kojeg djelatnici pokazuju u radu. Stav o masaži je također bitan. Meni je osobno prekrasna. Treba znati da je rezultat masaže poticanje cirkulacije kojanosi 90% zdravlja – vodi prema obnavljanju unutarnjih organa. Nastojimo povezati psihu i tijelo, na taj način smo organizirani. Vremenski raspored je fleksibilan, dobro upravljamo svojim resursima  - prostorom koji nam je na raspolaganju, vremenom djelatnika i polaznika. Njima smo uvijek na raspolaganju prema njihovim mogućnostima. 

Još jedna naša važna specifičnost je to što ne promatramo ukupan broj sati koji su potrebni za svladavanje gradiva. To znači da svaki polaznik ostaje u školi dok sasvim ne usvoji gradivo. Naravno, precizno je definirano gradivo koje je potrebno svladati kako bi se steklo zvanje. Naime, kod nas se polaznici mogu uvijek vratiti na ponavljanje znanja besplatno. Također, u slučaju da je potrebno ponavljanje gradiva, i to također omogućavamo.  Mise znači svakom polazniku prilagođavamo posebno. Njihovo zadovoljstvo direktno utječe na naše rezultate i uspjeh. Djelatnici se u našoj školi zadržavaju između 5-7 godina. Naime, ulažemo neprekidno i u njihovo obrazovanje. Šaljemo ih na dodatne edukacije. To se ulaganje vraća kroz bolju raspoloživost prema klijentima te na veće zadovoljstvo školom kao poslodavcem.

Moja motivacija za radom ovog posla danas više nije isključivo novac nego vjernost koju vidim kod naših klijenata. 

Kod ulaganja u znanje zanima nas isključivo krajnji rezultat. Povratne informacije o zapošljivosti su jako dobre. 50% polaznika škole nalazi posao u kratkom vremenskom roku. To znamo jer se vraćaju na dodatne edukacije ili tečajeve. Poslove nalaze u sklopu turističkih kompleksa, wellnessa, sportskih centara. 40%  naših polaznika dolaze po preporuci. Također sad se isplati upisati neki od tih tečajeva jer će polaznik do ljeta biti spreman za samostalno obavljanje posla. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.