Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američki milijarder studentima nudi 100.000 dolara da odustanu od faksa

Jedan američki milijarder nudi mladima koji žele pokrenuti vlastiti biznis ponudu koju nije lako odbiti - 100.000 dolara i mogućnost ostvarenja vlastite 'startup' ideje, piše Dnevnik.hr. 'Kvaka' je u tome, što kandidati moraju napustiti školovanje na fakultetu.

Američki milijarder studentima nudi 100.000 dolara da odustanu od faksa

Oni imaju između 18 i 25 godina, žive zajedno u apartmanu na Lower Manhattanu i njih 11-ero su potencijalni poduzetnici, koji uče o poduzetništvu na Enstitutu, eksperimatalnom programu, koji će im pokazati imaju li ono što treba, da postanu uspješni poslovni ljudi.

Nešto manje od polovice tih kandidata već je osnovalo svoje tvrtke, a tek troje ih je završilo fakultet. Zajedno kupuju, kuhaju, jedu i pospremaju. Dijele jedan daljinski upravljač te mnoge tajne u trosobnom stanu. Prvom zorom idu na posao i uče na razini iskustva, a ne teorije.

Iako zapravo nitko ne zna može li se predavati poduzetništvo, milijarder Peter Thiel nudi studentima 100.000 dolara da odustanu od fakulteta i ostvare svoju 'startup' ideju, odnosno pokrenu vlastiti posao.

Glavna prednost Enstituta jest učenje kroz posao, pune dvije godine uz pomoć mentora. Projekt je već zaživio u New Yorku, a iduće godine će se proširiti na nova tri američka grada.

Izvor: Dnevnik.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.