Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Traži se astronaut (za rad na Marsu)!

Posao.ba prenosi zanimljiv oglas za sve koji žele ići na Mars. Ukoliko mislite da možete bez godišnjeg odmora na 'zemlji ', ovo je posao za vas.

Traži se astronaut (za rad na Marsu)!

U 2013.godini Mars One će voditi globalnu potragu za kandidatima za prvu ljudsku misiju na Mars 2023. godine.

Na Marsu, glavna odgovornost za astronaute je držati sve i svakoga pod kontrolom. Od kandidata se traže posebne vještine kako bi mogle riješiti sve nepredvidljive probleme.

Astronauti tako moraju biti inteligentni, kreativni, emotivno stabilni,izvrsnog zdravlja te u odličnoj fizičkoj kondiciji. Također ih mora odlikovati snažna motivacija i opreznost s obzirom da u rukama drže sudbinu ljudskih života. 

Jednom kada odete na Mars, ne postoji opcija povratka na zemlju na godišnji odmor. Mars postaje vaš dom. Dio posla temelji se na međusobnom pomaganju jer svi rade zajedno rade za bolju budućnost.

Mars One ističe da je važno da kandidat ima veliko samopouzdanje i samokontrolu kako bi ostao pribran u kritičnim situacijama. 

5 potrebnih karakteristika kandidata:

Izdržljivost:   Osoba mora imati sposobnost da svaku negativnu situaciju može okrenuti na pozitivnu, odnosno odlično funkcionira u stresnim situacijama. Važan je 'Ja to mogu' - pozitivan stav prema poslu i neslomljiv duh.

Fleksibilnost: Brzo se možete prilagoditi situaciji i okolnostima u kojima se nalazite . Znate koje su vam granice, ali ih također možete proširiti. Tolerantni ste i otvoreni za opcije koje su drugačije od vaših ideala i uvjerenja. 

Znatiželja:  Pitate pitanja kako biste razumjeli situaciju, ne da dobijete konkretan odgovor. Volite dijeliti znanje sa drugima, ne kako biste pokazali da znate ono što drugi ne znaju.

Imate povjerenja u druge:  Vjerujete u svoje sposobnosti, ali imate povjerenja u druge i njihove odluke.  Vaše povjerenje bazira se na dobroj procjeni i na prijašnjim iskustvima.

Kreativnost: Niste ograničeni pri traženju rješenja nekog problema nego uvijek želite više.  Svjesni ste da kreativnost može doći u različitim oblicima i imate izražen smisao za humor i igru. 

Prijave su otvorene za sve osobe starije od 18 godina.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.