Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nestlé planira zaposliti više od 20.000 mladih u Europi

Tvrtka Nestlé objavila je danas kako u naredne tri godine u Europi planira pomoći u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina.

Nestlé planira zaposliti više od 20.000 mladih u Europi

Putem inicijative 'Nestlé in Europe' tvrtka će ponuditi više tisuća mjesta za odrađivanje praktične nastave i pripravništva do 2016. godine. Detalji projekta bit će objavljeni u rujnu, a u planu je potaknuti i partnere i dobavljače da ponude posao, usavršavanje ili praktičnu nastavu mladim nezaposlenim osobama. 

"Vlade europskih država ne mogu same riješiti problem visoke nezaposlenosti mladih u Europi, i tvrtke moraju u tome odigrati svoju ulogu", izjavio je Laurent Freixe, izvršni potpredsjednik i direktor Zone za Europu tvrtke Nestlé, te dodao kako 'Nestlé pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije. Mogućnosti koje pružamo mladim ljudima rezultat su našeg stalnog rasta i investicija u Europi'.

U sklopu nove inicijative, Nestlé će mladim talentiranim ljudima strukovnih smjerova, kao i diplomantima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim razinama, u svim svojim poslovnim područjima – od asistentskih pozicija u tvornicama do onih u prodaji, marketingu i slično. 

"Iznimno nam je drago što će i Nestlé Adriatic podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo unaprijediti suradnju s fakultetima i studentskim udrugama u Hrvatskoj. Uz već postojeće inicijative, poput Case Study Competitiona, uvodimo pripravničke programe, mentorstva i predavanja Nestlé stručnjaka na fakultetima, kako bi pomogli mladim talentima u njihovom daljnjem razvoju. Na ovaj način želimo pripremiti studente za rad u realnom poslovnom okruženju i ujedno potaknuti ostale tvrtke da krenu sa sličnim aktivnostima", izjavio je David Gaal, voditelj odjela ljudskih potencijala Nestlé Adriatic.

Izvor: Lider 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.