Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mladi agronomi osmislili računalni servis za poljoprivrednike

Radi se o jednostavnim programima s gotovim tablicama, jednostavno se koristi, a pri ruci je i stalna podrška autora e-GAPA, pa i besplatan telefonski broj.

Mladi agronomi osmislili računalni servis za poljoprivrednike

Računalo umjesto seljaka ne može obraditi zemlju, ali mu može povećati dohodak i olakšati život

Na tome je prije pet godina počela raditi skupila mladih agronoma i računalnih inženjera osječke firme s-LINK na čelu s Vedranom Stapićem. Danas je njihov računalni servis za seljake, poljoprivredne proizvođače, pod nazivom e-GAP za mnoge pojedince ili skupine postao dio svakodnevne zemljoradničke prakse.

O tome ne treba puno pisati jer je predviđeno za korisnike interneta i one koji to žele postati, a dovoljno je kliknuti e-GAP. Dakle ne treba biti vlasnik sofisticiranog traktora, profesionalni kompjutoraš ili se bojati pojmova aplikacija, implementirati, engleskog jezika i sl.

Radi se o jednostavnim programima s gotovim tablicama, jednostavno se koristi, a pri ruci je i stalna podrška autora e-GAPA, pa i besplatan telefonski broj. Naravno, kreirani su modeli programa prema veličinama proizvođača, udruga, vrstama proizvodnje i sl.

Čemu služi e-GAP – dokumentiranju poljoprivredne proizvodnje u svrhu racionalnog poslovanja, kakvoće proizvoda, prikaza podataka kontrolnim i državnim organima (ekološka, integralna, održiva) i još mnogo toga. Prate se primjerice obrada tla, gnojidba, zaštitna sredstva i sl, ali za tim svime ne treba prekopavati i surfati nego je servirano na proizvođačevoj „adresi“, a iz baze podataka, koja obuhvaća sve što se u hrvatskoj ponudi nalazi.

"Zaboravite na rokovnike, cedulje i papiriće", kažu korisnici iz Udruge ledina iz požeškog kraja.

Izvor: Večernji.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.