Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

6 poslova koje možete raditi svugdje

Postoje poslovi koji se mogu obavljati bilo gdje postoji internetska veza, takozvani ‘poslovi na daljinu’.

6 poslova koje možete raditi svugdje

Iako je rad od kuće naišao na kritike nakon što je zaposlenicima Yahoo-a ukinut, broj osoba koji na taj način odrađuju svoje poslovne obaveze je u konstantnom rastu.  Mnoge kompanije na taj način ostvaruju uštede, a zaposlenici su zadovoljniji jer ne troše vrijeme na putovanje do posla i nazad.

Od malih do velikih kompanija kao što su: American Express, Xerox, Google, AT&T, postoji više od 50 područja karijere koji nude mogućnost fleksibilnog rada odnosno radnog mjesta.

Ovo je 6 primjera poslova koje možete raditi svugdje:

Menadžer za društvene mreže

Volite društvene mreže, novu tehnologiju, trendove i neprestano ih pratite? Onda isto tako znate da ovaj posao možete raditi s bilo kojeg mjesta u svijetu, odnosno da ne morate biti fizički vezani za ured. Upravo bi vas neka neobična lokacija ili opuštenije okruženje moglo potaknuti da budete kreativniji te bolje obavljate svoj posao na društvenim mrežama, jer one zahtijevaju upravo to: kreativnost, ideje te neprestanu uključenost.

Služba za korisnike

Ovo se može nazvati win-win situacija. Vi možete pomagati drugima dok se nalazite na idealnom mjestu koje vas inspirira i bolje je od sjedenja u uredu. Za korisničku podršku vam je potrebno računalo, pouzdana internet veza, telefon te izražene komunikacijske vještine. Pozicija uključuje stručnjake za rezervacije, osobe za odnose s klijentima, agente u pozivnom centru te prodajne predstavnike.

Rad u korisničkoj podršci često nudi rad na samo pola radnog vremena te fleksibilno radno vrijeme.

Administrativna zanimanja

U zadnjih nekoliko godina došlo je do povećanja broja prilika za rad od kuće ili s bilo kojeg mjesta na svijetu za administrativna zanimanja. Primjeri karijera u razvoju su virtualni recepcioneri, koordinatori u administraciji, izvršni asistenti, administratori u uredu i slično.

Za obavljanje takve vrste poslova potrebna vam je izvrsna internet veza, mobitel i pri tome ne morate razmišljati o odjevnim kombinacijama za posao svako jutro, trošiti vrijeme na put do posla ili novac na ručak u uredu.

Prodaja

Ako imate sposobnosti ‘prodati most’ i prije nego je sagrađen, onda ćete moći svoj posao (i to jako dobro) obavljati negdje pod drvetom palme na najomiljenijoj lokaciji na svijetu.

Tako regionalni menadžeri prodaje, konzultanti za prodaju, specijalisti za razvoj poslovanja i ostali talentirani pojedinci upravo zbog potražnje za njima imaju mogućnost svoj posao obavljati od kuda god to oni žele. Tako svakako pomiču granice tradicionalnog uredskog načina života.

Edukacija i trening

Ako putem interneta držite predavanja iz područja koje vam je blisko ili podučavate strane jezike, onda zasigurno taj posao možete raditi i ‘na putu’. S obzirom da bilo kakva vrsta edukacije online putem ne zahtijeva od izvršitelja sjedenje u uredu ili nekom drugom zatvorenom prostoru, svakako nije na odmet iskoristiti priliku i proširiti svoja znanja. Putovanja i istraživanja će zasigurno pomoći u kvaliteti održanih predavanja i širenju vidika predavača. Također, u prilog vam ide činjenica da raste broj tečajeva koji se održavaju putem interneta. 

Programiranje i izrada web stranica

Zadnja na listi je pozicija koja po svojoj prirodi posla dopušta (i zahtijeva) od izvršitelja neprestano istraživanje novih i boljih mogućnosti. Bilo da se bavite programiranjem,izrađujete web stranice, smišljate neprestano neke nove ideje ili samo pomažete drugima da dođu do njih, karijera u području tehnologije koje omogućuju rad na daljinu je zaista mnogo.

Ako ste oduvijek željeli ostati aktivni u svojoj karijeri i zarađivati, ali ne i biti robovi uredskog načina života, onda morate znati da proprocionalno s vašim željama rastu i mogućnosti za takav način rada.

Izvor: Mashable.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.