Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Beskućnik naučio programirati i za mjesec dana objavio prvu aplikaciju

Patrick McOnlogue je 23 godišnjak iz Manhattana koji svaki dan na putu do svog posla viđa beskućnike, neke pijane, neke lude i neke prosjake. No Patricku je za oko zapeo jedan 28-godišnjak kojem je odlučio pomoći.

Beskućnik naučio programirati i za mjesec dana objavio prvu aplikaciju

Ideja je bila vrlo jednostavna i nikoga nije želio podcijeniti. Ponudio mu je dvije opcije, sutradan mu može dati 100 dolara ili mu dati tri knjige o JavaScriptu, te super jeftini laptop, nakon čega bi ga svaki dan poslije posla učio programiranju.

Patrick se povodio za starom poslovnicom "Daj čovjeku ribu i nahranit ćeš ga taj dan. Nauči čovjeka pecati i nahranit ćeš ga do kraja života". Upravo to je bio razlog zašto je mladi programer odlučio pomoći beskućniku.

Beskućnik Leo počeo je učiti programiranje, bez njegove pomoći i za nekoliko tjedana Patrick se iznenadio te odlučio Leu pomoći oko programiranja. Kako je to sve izgledalo pogledajte u videu u nastavku, a cijelu priču možete pročitati na BusinessInsideru. 

 

Izvor: Netokracija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.