Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako se pripremiti za karijeru veterinara

Kao i u svakom poslu kojim se želite početi baviti, volontiranje je najbolji prvi korak koji možete napraviti kako biste skrenuli pažnju na vlastite sposobnosti, ali i sami sebi definirali gdje biste točno željeli raditi i za što biste se željeli specijalizirati.

Kako se pripremiti za karijeru veterinara

Prihvatilišta za životinje uvijek traže volontere, pa tako i one koji životinjama mogu pružiti medicinsku skrb. Na taj način možete steći i najbolji uvid u ponašanje ljudi koji žele kućne ljubimce, probleme s kojima se najčešće susreću, ali i općenito dobiti vrlo jasnu sliku zajednice i njezine osviještenosti o brizi za napuštene životinje općenito. 

Iskoristite svaku priliku za razgovor sa stručnjacima koji već rade ovaj posao - poslušajte njihova iskustva, doznajte zašto su se odlučili specijalizirati za ono što rade i na koje probleme nailaze u poslu. Kroz takve razgovore možete istražiti kakvih usluga nedostaje ili u kojim mjestima. To su sve korisne informacije koje će vam olakšati prve dane karijere.

Povrh formalnog obrazovanja istražite mogućnosti dodatne edukacije i usavršavanja. Formalno obrazovanje dobra je podloga, ali u obavljanju ovoga posla od velike će vam koristi biti i znanje o ljudima, posebno ukoliko ste odlučili da ćete se baviti liječenjem malih životinja (kućnih ljubimaca).  

Na internetu postoje brojne interesne grupe i udruge posvećene upravo veterinarima - neovisno o državi u kojoj se nalaze, priključite se, sudjelujte u razgovorima i prikupljajte informacije o novostima. Pratite i alternativne izvore informacija - svaki dobar stručnjak rado se informira o 'široj slici' svog zanimanja, čak i ako se ne slaže nužno sa svime što alternativni izvori informacija promiču. 

Najvažnije od svega, nemojte dozvoliti da vas odbijenica obeshrabri. Uvijek imate u vidu svoj krajnji cilj i napredujte strpljivo, malim koracima.

Jednako tako, kada počnete volontirati i tijekom svoga rada osjetite da ste ostvarili napredak, nemojte se ustručavati preuzeti veću odgovornost ili zatražiti da vam se povjere ozbiljniji zadaci. 

Izvor: About.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.