Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Radnici Amazona moraju imati GPS, dnevno prehodaju 18 km

Adam (23) ispričao je kako je jedne večeri tijekom smjene od 10 i pol sati provjerio svoj svaki korak te je to odlučio ispričati medijima. Kaže kako je pritisak jako velik.

Radnici Amazona moraju imati GPS, dnevno prehodaju 18 km

Zaposlenici u ogromnom skladištu tvrtke Amazon rade kao robovi, a dnevno propješače gotovo 18 kilometara. 

Na WC samo uz posebnu dozvolu

Mirror javlja kako djelatnici Amazona u WC mogu samo uz posebnu dozvolu, a otkriveno je kako su morali nositi i GPS kako bi se u svakom trenutku znalo gdje su.
Mladić Adam Littlet (23) ispričao je kako je jedne večeri tijekom smjene od 10 i pol sati provjerio svoj svaki korak te je to odlučio ispričati medijima. 

Svake 33 sekunde nova pošiljka

Kaže kako se od njega očekuje da svake 33 sekunde prikupi pošiljku određenog kupca te se nad njih još uz sve vrši nevjerojatan pritisak.

"Nisam nikada u životu radio sličan posao. Pritisak je nevjerojatan. Moraš konstantno raditi, a za to ne dobiješ nikakvu nagradu", ispričao je mladić. 
Skladište Amazona u Velikoj Britaniji prostire se na 75.000 četvornih metara, a radnici su plaćeni 7,8 eura po satu. Noćne smjene su dva eura bolje plaćene.
Zaposlenici su ispričali kako skladište Amazona shvaćaju kao "kamp za robove", a s druge strane vlasnici tvrtku reklamiraju kao povoljnu za radnike, što je, kažu, daleko od istine.

Izvor: 24sata.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.