Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zašto ste otišli sa zadnjeg posla? - Radi Googlea!

U tražilicu je namjeravao upisati 'Kako da izradim zrakoplov na daljinsko upravljanje?', no Google je zaključio da traži 'Kako napraviti bombu na daljinsko upravljanje'.

Zašto ste otišli sa zadnjeg posla? - Radi Googlea!

Jeffrey Kantor, radnik kompanije Appian Corporation koja američkoj Vladi održava intranet software, kazao je kako je njegov život u potpunosti uništen nakon što je Google 'dovršio' njegovu pretragu. Naime, u tražilicu je namjeravao upisati 'Kako da izradim zrakoplov na daljinsko upravljanje?', no Google ja zaključio da traži 'Kako napraviti bombu na daljinsko upravljanje'.

Automatski je stisnuo enter i prouzrokovao lančanu reakciju koja je, kako kaže, rezultirala mjesecima zlostavljanja od strane vladinih službenika pa i dovela do njegovog otkaza.

Zbog terorističkog napada na tornjeve WTC-a koji se dogodio 2009. godine, Kantor kaže kako je bio pod neprestanim nadzorom, te da je vlada pratila svaki njegov fizički i virtualni pokret.

U optužnici predanoj ovog tjedna na sudu, Kantor tvrdi kako su ga vladini istražitelji redovito posjećivali, a situacija se pogoršala kada je sve prijavio nevladinoj organizaciji Anti-Defamation League (ADL), koja se bori protiv antisemitizma i svih oblika netolerancije. Kantor tvrdi da su znali sve o njegovom privatnom životu, pozivima i navikama koje je stekao na Internetu, te da su mu i njegovi kolege počeli prijetiti.

- Nesumnjivo su me tjerali s pozicije u Appian Corporationu, no maltretiranje na poslu se nastavljalo i kasnije, kad bih radio i za druge koji su imali ugovor s Vladom.

U Kantorovoj optužnici nalaze se neki visokopozicionirani ljudi, poput državnog tajnika Johna Kerryja ili pak direktora CIA-e Johna Brennana, a kao odštetu traži govoto 60 milijuna dolara. Uz novčanu naknadu, Kantor također od suda traži da naredi Vladi da ga prestane uhoditi.

Izvor: Jutarnji list 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.