Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pokrenuo posao: čeka u redu za 10 eura

Talijani su navikli da satima čekaju pred šalterima pošte, banaka i raznih drugih institucija, piše B92.net.

Pokrenuo posao: čeka u redu za 10 eura

Upravo je to 42-godišnjem Giovanniu Cafaru iz Milana, koji je nedavno ostao bez posla, dalo ideju kako da riješi svoje materijalne probleme.

On se naime, počeo profesionalno baviti čekanjem u redu, a uslugu naplaćuje 10 eura po satu.

"Iako sam poslao više od 500 životopisa, nije iskrsla nijedna zanimljiva ponuda", kazao je ovaj poduzetan čovjek koji je 12 godina radio kao direktor marketinga u tvornici tekstila.

"Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, sinula mi je spasonosna ideja", ispričao je Cafaro listu La Stampa, koji je njegovu priču objavio na naslovnici pod naslovom "Strpljiv čovjek".

Sam se pobrinuo i za reklamu: otisnuo je i podijelio flayere na ulicama Milana. Dostupan od ponedeljka do nedjelje, kako danju tako i uvečer, sebe predstavlja kao "ozbiljnog, organiziranog, strpljivog i ljubaznog profesionalca". Svoje usluge je proširio, pa tako svojim klijentima nudi da umjesto njih ide u kupovinu, popunjava formulare ili da ih razvozi automobilom.

"Posao se počeo polako razvijati, a sada dobijam sve više poziva i to iz svih krajeva zemlje", naveo je ovaj diplomirani komunikolog.

Ako sve bude išlo po planu, Cafaro namjerava uskoro otvoriti agenciju i zaposliti još ljudi koji bi se bavili čekanjem.

Izvor: business.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.