Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Sto Hrvata godišnje moći će studirati ili raditi na Novom Zelandu

Prema dogovoru o Programu radnog odmora koji je prihvatila hrvatska Vlada na prijedlog novozelandske Vlade, mladi iz Hrvatske, njih do 100 godišnje, moći će studirati, odnosno raditi godinu dana na Novom Zelandu, a temeljem reciprociteta isto toliko mladih s Novog Zelanda u Hrvatskoj.

Sto Hrvata godišnje moći će studirati ili raditi na Novom Zelandu

Navedenim dogovorom omogućuje se mladim osobama između 18 i 30 godina života, državljanima Hrvatske i Novog Zelanda, boravak uz rad/studiranje u Lijepoj našoj odnosno Zemlji dugog bijelog oblaka, u trajanju do jedne godine. 

Osobe koje će temeljem Programa doći u Hrvatsku, odnosno Novi Zeland, neće moći stupiti u stalni radni odnos tijekom svog boravka, niti će za istog poslodavca moći raditi dulje od tri mjeseca. Moći će se upisati na tečajeve za osposobljavanje ili obrazovanje čije trajanje ne premašuje šest mjeseci tijekom njihova boravka.

Izvor: Danas.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.