Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dodijeljena nagrada Zlatni indeks 2013.

Na svečanoj ceremoniji održanoj 13. ožujka 2014. u Hypo centru, dodijeljene su nagrade Zlatni indeks 2013 poduzećima koja su najviše sudjelovala u studentskom životu u 2013. godini.

Dodijeljena nagrada Zlatni indeks 2013.

Cilj projekta Zlatni indeks je podizanje razine obrazovanja u Republici Hrvatskoj povezivanjem akademske zajednice i poslovnog svijeta te poticanje sudjelovanja što većeg broja poduzeća u studentskom životu investiranjem u obrazovanje.

Ovogodišnji projekt uspio je ostvariti svoj dugoročni cilj, a to je nacionalna razina dodjele nagrada. Također, ostvaren je rekordan broj prijava, tako da je čak 50 poduzeća bilo u utrci za ovu prestižnu nagradu.

Studenti su dodijelili ukupno 12 nagrada u 6 kategorija te 3 posebne nagrade žirija. Odluku o dobitnicima donijelo je Povjerenstvo kojeg su sačinjavali predstavnici svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Nagrada za svaku kategoriju dodjeljivala se posebno za velika, a posebno za srednja i mala poduzeća. 

Za ulaganje u studentske udruge u 2013. godini nagrađeni su INA - industrija nafte d.d. i Infobip d.o.o., dok su se u kategoriji stipendija najviše iskazali OTP banka d.d. i Cotrugli d.o.o.

Dobitnici u kategoriji organiziranja projekata na kojima sudjeluju studenti su Styria Hrvatska i Innovatio Proficit, a u kategoriji sudjelovanja na projektima u organizaciji studenata ponovno INA - industrija nafte d.d. i Infobip d.o.o.. Nagrade u kategoriji Praksa otišle su u ruke tvrtke Styria Hrvatska i iSTUDIO.

Ove godine su odluku o pobjedniku u kategoriji Najbolji imidž donosili studenti sa 10 najvećih fakulteta u cijeloj Republici Hrvatskoj. Prema istraživanju tvrtke Hendal, partnera projekta, poduzeća koja uživaju titulu Najboljeg imidža među studentima su Zagrebačka banka d.d. i L'Oreal Adria.

Posebne nagrade žirija na svečanosti su dodijeljene poduzećima Imago reklamna agencija d.o.o., Pliva Hrvatska i Adris grupa d.d., dok su Grand Prix za velika javna/ mješovita/privatna poduzeća osvojili INA - Industrija nafte d.d. i Styria Hrvatska. Tvrtka Infobip d.o.o. osvojila je Grand Prix za mala i srednja poduzeća.

Projekt Zlatni indeks četvrtu godinu za redom organizirala je studentska udruga eSTUDENTuz potporu predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, Instituta za razvoj obrazovanja, Hrvatske udruge poslodavaca te Sveučilišta u Zagrebu. Glavni partner projekta je Adris grupa d.d., a partneri projekta su i INA, Hendal, Mozaik grupa, LumiLas, EMI 23 te Dukat. Medijski su projekt popratili  MojPrviPosao, Educentar,  Profitiraj.hr, Lider, Prvi radio, Radio Sljeme, Hrvatski radio, Srednja.hr, Studenski.hr i Mreža TV.

Hvala svim poduzećima koja aktivno sudjeluju u studentskom životu te tako iz godine u godinu sve više unapređuju kvalitetu studiranja! 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.