Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Što (bi)ste odabrali, privatni ili javni fakultet?

Kako i zašto odabrati fakultet, srednjoškolci najviše otkrivaju sami uz starije kolege ili putem internetskih izvora.

Što (bi)ste odabrali, privatni ili javni fakultet?

Osim polaganja državne mature, i pripreme za ispite, budući studenti moraju odlučiti i koji će fakultet upisati. Osim područja studiranja, oni moraju odabrati hoće li 4 ili više godina provesti na javnom fakultetu ili će ‘sreću’ potražiti na nekom od brojnih privatnih učilišta.

U glasu bivših studenata koji su napustili fakultetske klupe te se otisnuli u ‘stvarni svijet’ često se čuje nostalgija za tim danima. ‘Blago tebi, ti si student, da mi se vratiti u to vrijeme’, samo je jedan od komentara onih koji su diplomu zamijenili radnom knjižicom.

Završetkom fakulteta svi nekako zaborave čekanje u redovima ispred referade, menze ili na upisu ocjena, neprospavane noći zbog ispita ili kolokvija, i ogromni oportunitetni trošak studiranja. Sjećaju se samo dobrih dana, sklopljenih prijateljstava i dobrih ocjena, ali i znanja kojeg su stekli.

Kako i zašto odabrati fakultet, srednjoškolci najviše otkrivaju sami uz starije kolege ili putem internetskih izvora.

Prednosti i nedostaci javnih i privatnih fakulteta studentima su dobro poznati. Kada financije ne bi bile bitne, portal EduCentar odlučio je istražiti za koji fakultet bi se studenti odlučili.

Zanima nas vaše mišljenje, stoga sudjelujte u našem anonimnom istraživanju i pristupite upitniku klikom na link koji se više odnosi na vas: 

Odabrao sam/bih privatni fakultet ili Odabrao sam/bih javni fakultet

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.