Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Plaćaju im da na posao dođu biciklom

U Francuskoj je na snagu stupio zanimljiv društveni eksperiment koji će trajati šest mjeseci, a čiji je cilj popularizacija biciklizma, prenosi B92.

Plaćaju im da na posao dođu biciklom

U ovu akciju uključilo se 20 kompanija i institucija s preko 10.000 zaposlenih koji će svojim radnicima plaćati 25 centi po kilometru ukoliko se odluče na posao dolaziti biciklom, prenosi B92.

Francuska nije prva država u Europi koja se može pohvaliti ovakvom idejom - prije nje su se na slične poteze odlučile Danska, Belgija, Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija, također organizirajući različite akcije na temu 'biciklom na posao'.

Cilj projekta je poboljšanje zdravlja zaposlenih, ali i smanjenje zagađenja zraka i potrošnje goriva te izbjegavanje gužve u prometu. U Belgiji je trud urodio plodom, pa se broj ljudi koji koriste bicikl kao prijevozno sredstvo povećao za osam posto, dok je Nizozemska s 25 posto biciklista i dalje bez konkurencije.

Izvor: tportal

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.