Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tko će u 2014. biti najbolji poslodavac?

Odgovor na to pitanje otkriti će zaposlenici tvrtki koje će se ove godine uključiti u istraživanje o organizacijskoj klimi i zadovoljstvu na radnom mjestu.

Tko će u 2014. biti najbolji poslodavac?

Zasigurno nema većeg priznanja od onog koje vam daju vlastiti zaposlenici. Prema njihovoj ocjeni, tvrtke u kojima je u Hrvatskoj najbolje raditi u 2013. bile su: dm-drogerie markt, Rhea d.o.o./ licencirani zastupnik za FedEx i Degordian (nekadašnji iSTUDIO). Hoće li svoj odličan rezultat ponoviti i ove godine biti će poznato na svečanosti proglašenja koja će se održati u Zagrebu, početkom prosinca 2014.

I ove godine, sve zainteresirane tvrtke bez obzira na svoju veličinu, imaju priliku sudjelovati u istraživanju Najbolji poslodavac. Istraživanje provodi portal MojPosao, osmu godinu zaredom.

Kako izgleda istraživanje Najbolji poslodavac?

Upitnik koji zaposlenici popunjavaju sastoji se od 80 pitanja koja su podijeljena u sljedećih sedam kategorija:

  • korporativna komunikacija,
  • organizacija rada,
  • međuljudski odnosi,
  • radni uvjeti,
  • razvojne mogućnosti,
  • lojalnost zaposlenih,
  • zadovoljstvo radnim mjestom.

Upitnik ispunjavaju zaposlenici tvrtke koja odluči sudjelovati u istraživanju. Tvrtke s najboljim rezultatima stječu status Najboljeg poslodavca te na taj način ostvaruju konkurentsku prednost na tržištu, privlače kvalitetne kandidate te imaju zaposlenike koji se dugo zadržavaju i daju svoj puni doprinos radu.

Prednosti istraživanja ističe i Ana Fostač-Krilčić, Voditeljica Resora ljudskih resursa tvrtke dm-drogerie markt koja je čak pet puta osvojila titulu Najboljeg poslodavca:

„Cilj interne komunikacije dm-a je da djelatnici budu svjesni činjenice da bez njih uspjeh tvrtke ne bi bio moguć. Velike napore ulažemo u razvijanje pozitivne radne atmosfere, a ovo istraživanje analizira segmente koji nam pokazuju koliko smo u tome uspješni. Istraživanje je pokazalo da većina djelatnika dm-a ima izražen osjećaj zajedništva i da smatraju kako se njihovo mišljenje i sugestije razmatraju pri odlučivanju.“

Želite saznati u kojoj su mjeri vaši zaposlenici zadovoljni radom u vašoj tvrtci?

Razmišljate na koji biste ih način mogli motivirati, povećati njihovu produktivnost i poboljšati radnu atmosferu, ali niste sigurni što vas ograničava? Želite provjeriti rezultate svojih dosadašnjih napora na području upravljanja ljudskim resursima?

Priključite se i vi istraživanju Najbolji poslodavci 2014. Uz izvješće koje će ukazati na snage i slabosti u upravljanju zaposlenicima, dobit ćete i mogućnost usporedbe s drugim tvrtkama koje pripadaju istom gospodarskom krugu, što predstavlja dodatnu vrijednost ovog istraživanja.

Više informacija možete saznati na www.najboljiposlodavac.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.