Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Šef mora podijeliti milijun funti sa zaposlenikom koji je sanjao loto brojeve

Ozcan je noć prije uplate sanjao kako je zajedno sa svojim gazdom osvojio veliku svotu novaca.

Šef mora podijeliti milijun funti sa zaposlenikom koji je sanjao loto brojeve

Neobična presuda donesena je ovih dana u engleskom gradiću Yorku, prenosi britanski The Telegraph. Sudac Mark Gosnell presudio je u korist zaposlenika slučaj u kojem je konobar Fatih Ozcan potraživao od vlasnika turskog restorana Hayatia Kucukkoylua pola milijuna funti koje je Kucukkoylu osvojio na lutriji.

Ozcan je noć prije uplate sanjao kako je zajedno sa svojim gazdom osvojio veliku svotu novaca, i to ga je nagnalo da nagovori šefa da uplate lutriju. Iako je Kucukkoylu bio protiv, nakon tri sata nagovora napokon je pokleknuo, te su zajedno otišli uplatiti, kako se kasnije pokazalo, dobitni listić.

Spor je nastao u trenutku kada je gazda restorana saznao za dobitak - Ozcan je bio odlučan da zaslužuje pola dobitka zbog predosjećaja koji je imao. Slučaj je prvo išao na policiju, da bi nešto kasnije završio na sudu. Na Ozcanovu sreću, sudac je njegov san i uvjeravanje Kucukkoylua označio kao ključno za ostvarenje dobitka, te je ovu pozamašnu svotu podijelio na pola.

Izvor: Poslovni dnevnik 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.