Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

TOZ Penkala zbog krize nabavlja žirafu!

Kako bi osnažili svoje financijske rezultate odlučili su nabaviti žirafu o čemu su obavijestili putem redovitog financijskog izvještaja.

TOZ Penkala zbog krize nabavlja žirafu!

Da poduzetnicima u vrijeme krize na pamet padaju i pomalo neobične ideje, svjedoči i primjer Tvornice olovaka, školskog i uredskog pribora TOZ Penkala. Kako bi osnažili svoje financijske rezultate odlučili su nabaviti žirafu o čemu su obavijestili putem redovitog financijskog izvještaja.

"Zbog aktualne krize na tržištu nekretnina Društvo aktivno radi na iznalaženju mogućnosti kako bi se dijelovi nekretnina koji nisu u neposrednoj funkciji poslovanja stavili u funkciju privređivanja. S te strane u narednom razdoblju Društvo namjerava pokrenuti projekt nabave egzotične životinje (žirafe) za koju postoje odgovarajući smještajni kapciteti te bi se nakon ishođenja potrebnih dozvola mogle naplaćivati ulaznice za gledanje kako zainteresiranim domaćim posjetiteljima tako i stranim turistima", navodi se u priopćenju.

Da se ne radi ni o kakvoj šali, potvrdio je tportalu posve ozbiljno direktor TOZ-a Tihomir Lalić.

"TOZ posluje na velikoj lokaciji od čak 60 tisuća četvornih metara, a koristimo možda maksimalno dvije trećine prostora. S obzirom na zamrlo tržište nekretnina koje ne možemo prodati, a cijene najma su pale čak 50 posto, odlučili smo određene prostore staviti u funkciju. Pala nam je na pamet kupnja žirafe, jer te životinje nema u Zagrebačkom zoološkom vrtu. Naši posjetitelji će imati mogućnost uz ulaznicu od 10 kuna vidjeti žirafu i obići pogone TOZ-a", rekao nam je Lalić napominjući da su već o tome razgovarali i s predstavnicima Turističke zajednice.

Direktor TOZ-a kaže da još razmatraju odakle će se žirafa nabaviti – iz nekog od zooloških vrtova iz bližih zemalja ili će se po nju ići puno dalje. Napravili su pritom sve kalkulacije: koliko će ih stajati žirafina ishrana, održavanje itd. 

TOZ ima godišnji prihod od oko 20 milijuna kuna i polugodište je završio u plusu. Lalić kaže da im je zbog školske godine ipak udaran treći kvartal. TOZ polovicu prihoda ostvari na domaćem tržištu. Koliko će i kako na rezultate poslovanja TOZ-a utjecati žirafa, ostaje vidjeti. 

Izvor: Večernji list, tportal

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.