Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

S koliko godina prestajemo biti djeca i postajemo odrasli?

Jedno novije istraživanje otkrilo je točnu brojku.

S koliko godina prestajemo biti djeca i postajemo odrasli?

Prema njemu, većina mladih ne smatra se odraslima sve do svoje 24. godine.

A što nas uopće čini odraslima? Je li to selidba, vjenčanje, pronalaženje posla, planiranje djece ili sposobnost kuhanja? Možda će vas odgovor nasmijati, no jedna trećina ispitanika zaokružila je i ovo posljednje. No, sve navedeno je ono s čime su ispitanici povezali odrastanje te istaknuli kako je mnogo bitnije od samih godina.

"Mnogi ljudi idu na fakultete i žive kod roditelja sve dok ga ne završe, a to su već srednje ili kasne 20-te. Upravo zato, taj koncept mladosti danas traje duže nego ikad prije. Također, tržište rada danas je sve žešće i konkurentnije nego ikad prije pa je mladima sve teže naći posao. Kad ga i nađu, nisu dovoljno plaćeni da se odluče za samostalni život. Sigurni smo da je našoj generaciji po nekim stvarima lakše nego našim roditeljima, ali kad je riječ o odrastanju, selidbi i dobroj plaći, izgledi su protiv nas", prenosi Glamour.
 
No, nekima je svakako još uvijek ljepše biti tinejdžer te ne imati odrasle brige. 

Izvor: Index.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.