Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podravka novi dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Podravka je zahvaljujući izgrađenom sustavu upravljanja zaposlenicima nagrađena certifikatom Poslodavac Partner. Priznanje je predsjedniku Uprave Zvonimiru Mršiću uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

Podravka novi dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Na svečanoj dodjeli kojoj je prisustvovao cijeli menadžment, stručni ocjenjivački tim je prezentirao rezultate analize pet područja upravljanja zaposlenicima: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja. Podravka je zadovoljila standarde u svih pet područja te je najviše ocijenjena u području Regrutiranja i selekcije zahvaljujući transparentnim procedurama zapošljavanja te programu za zapošljavanje pripravnika „SHAPE your future with a hearth“.

„Podravka je kompanija koja se ističe inovativnim projektima u području upravljanja zaposlenicima. Vrijedi istaknuti projekt „SHAPE your future with a hearth“ za zapošljavanje i razvoj pripravnika, program „Znamo, dijelimo, rastemo“ kroz koji zaposlenici dijele znanje sa svojim kolegama, centre procjene kroz koje zaposlenici razvijaju svoje kompetencije i planiraju karijeru, razvijen sustav e-učenja koji se aktivno koristi te intenzivno promoviranje vrijednosti kompanije kroz brojne kanale komunikacije. Zahvaljujući cjelovitoj i strateškoj primjeni najsuvremenijih praksi upravljanja zaposlenicima Podravka je zaslužila status Poslodavca Partner“ - izjavio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

„Način na koji se kompanije odnose prema svojim ljudima postaje  i jest izvorište organizacijske konkurentnosti i sposobnosti. Podravka Grupa je usredotočena na svoje ljude – naši zaposlenici, njihova kvaliteta  i angažiranost  ono su što nas razlikuje od drugih i zato su naši  zaposlenici naša kompetitivna prednost. Ovaj certifikat dokaz je da razvijamo i implementiramo sve one  procese  koji nam osiguraju da privlačimo najbolje ljude te nam omogućavaju i dalje razvijati postojeće zaposlenike te na taj način doprinosimo rastu i razvoju kompanije.  Vjerujem u tvrdnju da se način na koji tvrtka tretira svoje zaposlenike odražava i na način kako će oni tretirati svoje kupce ili klijente te nam je stoga vrlo važno da osiguramo sve uvjete da u konačnici naši kupci i potrošači budu zadovoljni. Znamo da  svaki naš zaposlenik na neki način osigurava kvalitetu naših proizvoda i osigurava rast naše kompanije. Naši zaposlenici ključni su za ostvarenje  vizije kompanije, a to čine svakodnevno živeći naše vrijednosti.“ - izjavila je Jasenka Maltarić Dujnić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Podravka grupe.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 23 kompanije dobitnice certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Erste&Steiermärkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Jadran-galenski laboratorij, JT International Zagreb,  JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.