Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

10 najčitanijih vijesti u 2014. godini

Kraj godine idealan je za skupljanje dojmova i razmišljanje o godini iza nas. Dok križamo prošlogodišnju listu, i prisjećamo se stvari koje smo dobro ili loše napravili, sastavljamo listu za novo razdoblje.

10 najčitanijih vijesti u 2014. godini

Napravili smo kratak presjek najčitanijih vijesti i savjeta na našem portalu u 2014. godini, pa se prisjetite sadržaja koji je probudio najviše interesa s vaše strane. 

1. MojPosao kaže „Ne govoru mržnje na internetu!“

Tijekom 2014. godine MojPosao pridružio se pokretu čiji je glavni cilj bio osvijestiti sve kako je govor mržnje na internetu opasan, ima niz negativnih posljedica i može završiti tragično.  Pročitaj više.

2. Ovako izgleda odličan životopis

Bogato radno iskustvo ne znači da imate impresivan životopis. Možete imati svo radno iskustvo ovoga svijeta, ali ako se vaš životopis nije istaknuo, ako niste te informacije prikazali pregledno i strukturirano ili ako vaš životopis nije ispričao priču, nitko neće to iskustvo znati prepoznati. Pročitaj više kako treba izgledati dobar životopis.

3. Lidl zasjeo na treće mjesto na ljestvici najpoželjniji poslodavaca u Hrvatskoj

Tvrtka Lidl prema rezultatima istraživanja "Poslodavac prvog izbora" za 2014. koje već godinama provodi portal MojPosao zasjela je na treće mjesto na ljestvici najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Osim toga, Lidl je jedini trgovački lanac koji se našao na tom popisu. Pročitaj više.

4. Ugovor o radu i 4 stavke koje morate znati

Potpisivanje Ugovora o radu nije mala stvar. Bez obzira što ste definirali visinu plaće, radno vrijeme i opis posla, ugovor još uvijek može sakrivati 'zamke' koje vam trenutno možda ne djeluju važno, ali dugoročno mogu biti itekako nezgodne. Prije nego potpišete, uzmite si vrijeme za detaljno čitanje. Pročitaj više.

5. Primjer odličnog životopisa

Brojna istraživanja potvrđuju da čitanje životopisa u prosjeku traje od šest do dvadeset sekundi. Iz toga razloga prostora za suvišne informacije - nema! Pogledajte još jedan primjer životopisa koji vas može dovesti do cilja. Pročitaj više.

6. Popis najtraženijih poslova u Europi

Ulaskom Hrvatske u EU, stvoren je prototip 'novog hrvatskog iseljenika': mlađi, visokoobrazovani stručnjak sa zanimanjima deficitarnima u zapadnoj Europi i Skandinaviji koji odlaze iz domovine. Pogledajte sastavljen popis traženih zanimanja po zemljama. Pročitaj više.

7. Što je bruto, a što neto plaća

Budući da je najavljeno da će od 1. siječnja 2015. godine porasti neto plaće dijelu radnika, važno je naučiti što je bruto, a što neto plaća, odnosno od čega se sastoji iznosi koji poslodavac plaća za vas kao radnika. Pročitaj više.  

8. Kanada traži 100 vozača kamiona

Agencija za posredovanje u zapošljavanju, Pro Hire solutions je putem portala MojPosao tražila čak 100 vozača kamiona. Uvjet je bio poznavanje engleskog jezika, trogodišnje iskustvo u vožnji kamiona i spremnost na rad u inozemstvu. Pročitaj više.

9. 90 pitanja na razgovoru za posao

Razgovor za posao stresno je iskustvo za svakoga, no dobrom pripremom možete povećati šanse za uspjeh. Možda vam 90 pitanja zvuči puno, no velika je vjerojatnost da ćete tijekom traženja posla uistinu naići na veliki broj njih. Pročitaj više.

10. Kako odgovoriti na pitanje o plaći

Pitanje 'Koju plaću očekujete', na razgovoru za posao može se pretvoriti u neugodno iskustvo. Mnogi poslodavci inzistiraju da se kandidat prvi izjasni prije nego daju svoju ponudu, stoga se pripremite najbolje što možete za ovaj dio razgovora. Pročitaj više.

Pratite nas i dalje te komentirajte aktualnosti s tržišta rada i nove oglase na službenoj Facebook stranici, Twitter i Google + profilu. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.