Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Svaki dan pješači 33 kilometra na posao

Automobil mu se pokvario prije deset godina i nema za novi.

Svaki dan pješači 33 kilometra na posao

James Robertson (56) iz Detroita svaki dan pješači 33 kilometra da bi stigao na posao. Živi tako još od 1988. godine, kad mu se pokvario automobil, a on si nije mogao priuštiti novi. Robertson zarađuje 10,55 dolara po satu što nije dovoljno za kupnju i održavanje automobila. 

Robertson jedan manji dio puta od kuće do tvornice u kojoj radi prevali putujući autobusom, ali najveći dio mora preći pješice.

Reportaža o njegovoj priči objavljena je u lokalnim novinama nakon čega je na internetu pokrenuta i akcija prikupljanja donacija za kupnju automobila kojim bi se Robertson koristio. Akcija se pokazala iznimno uspješnom i dosad je prikupljeno 30,000 dolara, što je dovoljno da bi se kupio automobil.

U tvornici u kojoj je zaposlen za Robertsona kažu da je dobar radnik koji nikad ne kasni na posao, bez obzira na kišu ili snijeg.

Izvor i fotorafija: Jutarnji list 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.