Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

„Morala sam ih odbiti, ali svejedno su me opet zvali“

Moja priča počinje jednog jutra u veljači, kada sam se po dobrom starom običaju uputila na Zavod za zapošljavanje, ne bi li dostavila podatke o dotadašnjem, naravno neuspjelom, traženju posla.

„Morala sam ih odbiti, ali svejedno su me opet zvali“

Pri dolasku, ugledala sam plakat na zidu: Želite li što prije osigurati zaposlenje u sezoni 2015? Dani otvorenih vrata Sunčanog Hvara!

Pa nego što nego da želim, pomislila sam si. A budući da i jesam turističke struke (mag.oec. - Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu) ovo je bila savršena prilika.

Na plakatu je bila obavijest da se sa svojim životopisom javimo na navedenu e-mail adresu, te da im se svakako pridružimo na Danima otvorenih vrata u Rijeci.

Tako sam i učinila, bez velikih očekivanja.

No onda je nekoliko dana nakon, uslijedio odgovor na moj poslani e-mail i životopis, gdje mi se zahvaljuju na interesu te me pozivaju da se osobno dođem predstaviti.

Dani otvorenih vrata su izgledali tako da se prvo održala kratka prezentacija o tvrtki, o očekivanjima, zapošljavanju, datumima početka, i što je najvažnije, o uvjetima rada. Tako je već netko tko nije bio zadovoljan ponuđenim i prezentiranim mogao otići, jer je odmah znao što mu se i kako nudi.

Razgovor je zatim protekao za mene veoma ugodno i opušteno, razgovarala sam s direktoricom ljudskih potencijala koja je bila vrlo zainteresirana za mene i za moje radno iskustvo te planove i ciljeve. Testirala mi je i znanje jezika te rekla da se svakako čujemo i da će se potruditi naći adekvatnu poziciju za mene jer joj se jako sviđam, da baš trebaju takve ljude kao što sam ja i da ću vrlo vjerojatno dobiti pozitivan odgovor s ukupnom ponudom zaposlenja.

I, na moje veliko iznenađenje, kako je bilo obećano, tako je bilo i ispunjeno. Dani otvorenih vrata održali su se 26.02.2015., dok je odgovor i ponuda na moj e-mail stigla već  10.03.2015.

U ponudi su stajali navedeni svi elementi budućeg ugovora koje bi mi ponudili ukoliko se odlučim zaposliti kod njih, a to su radno mjesto, kome odgovaram, koje su moje odgovornosti, od kada do kada bi mi trajao ugovor, visina plaće i svi uvjeti vezani za to te smještaj i prehrana. Također navedeni su i svi potrebni dokumenti za prijavu.

Do tog perioda,zaista sam se javila na mnogo oglasa, bila na nekolicini razgovora, poslala puno otvorenih molbi i rijetko tko je uopće odgovorio, a kamoli da se netko ovoliko potrudio dati mi sve potrebne informacije.

Nažalost, danas je teško čak i dobiti informaciju u kakvim ćeš uvjetima rada raditi, nitko ne želi reći visinu plaće do samog trenutka potpisivanja ugovora – dovode nas pred svršen čin. Taj sustav me veoma razočarao, jer na kraju krajeva svi radimo za tu plaću i ovisimo o njoj. Kako znati za koga se odlučiti kada se uopće bojiš i pitati za što ćeš raditi.

Ovo je iskustvo koje smatram jako pozitivno, lijepo je utjecalo na mene i dalo mi je motivacije da još uvijek postoje tvrtke koje rade svoj posao kako treba i koji se prema nama, posloprimcima, odnose sa poštovanjem. Stoga sam ga i morala podijeliti s vama jer želim da znate koliko su profesionalni u tvrtki Sunčani Hvar Hotels.

Na moju veliku žalost, ja sam morala njihovu ponudu ove godine odbiti, jer iz privatnih razloga nisam mogla otići na Hvar, ali svakako smatram da su kvalitetni i da se uvijek mogu javiti i da će me vrlo rado zaposliti.

Naime, da ne zaboravim, čak sam prije jedno mjesec dana opet dobila njihov poziv na mobitel, gdje se interesiraju jesam li sam se zaposlila, gdje sam našla posao, da li sam zadovoljna, te ukoliko nisam ili se predomislim slučajno da im se svakako javim jer da gledaju moj životopis koji je jako dobar i da im je veoma žao što neću ove godine raditi za njih jer bi bili sretni imati tako nekoga u svom timu.

Eto, što više reći, mislim da sam sve napisala i pohvalila kako su i zaslužili. Nadam se da će ovo netko i pročitati te da ćete prepoznati i nagraditi ovu kvalitetu.

Drago mi je da ste napravili ovaj natječaj, ne samo zato da netko osvoji super mobitel, nego kako bi se zaista uvidjelo koliko je to poslodavaca u našoj Hrvatskoj, koje se može, ovako od srca pohvaliti. Duboko se nadam da ćete dobiti puno pisama i da ćete imati svašta lijepoga za čitanje!

Srdačno Vas pozdravljam i želim svima dobro poslovanje!

(K.S.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.