Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

„Platili su mi putne troškove i preporučili me drugom poslodavcu“

Bila je to jedna od mojih prvih prijava na neki natječaj.

„Platili su mi putne troškove i preporučili me drugom poslodavcu“

Tražio se točno moj smjer diplomskog studija za stručno osposobljavanje u tvrtki Meteor d.d. u Đakovu.

Vrlo brzo, u roku tjedan dana, dobila sam povratnu informaciju od djelatnice agencije Electus ljudski potencijali iz Zagreba, kojima se tvrtka Meteor obratila za pomoć pri selekciji kandidata. Pozvana sam na razgovor i testiranje. Vrlo ugodne djelatnice sve su mi detaljno objasnile i uputile me u proces selekcije, jer ipak to je bio moj prvi put.

Jedan problem koji se stvorio je bio moj problem s govorom (mucanje), gdje su mi izašle u susret i ponudile da odgovaram pismeno na pitanja intervjua. Sve u svemu, sve je prošlo vrlo ugodno i opušteno.

U kratkom roku dobila sam obavijest da sada predstavnici tvrtke Meteor žele obaviti razgovor s nekim kandidatima, među kojima sam bila i ja, te sam se ponovno našla u prostorijama Electus-a. Voditeljica centra za procijene, osoba s kojom sam provela prethodni intervju, zamolila je predstavnike Meteor-a da se razgovor obavi pismeno što za njih nije bio nikakav problem.

Odgovorila sam na postavljena pitanja, a odgovori su na sve ostavili jako dobar dojam, te su i sami su istaknuli neke moje vrline i sposobnosti, ali znanja stečena na mom studiju nisu udovoljavali opisu posla za kojeg je otvoren natječaj (što u natječaju nije bilo navedeno), vjerojatno zbog neinformiranosti poslodavca o programu studija.

Također, jedna vrlo pozitivna gesta poslodavca je bila plaćanje putnih troškova zbog dolaska u Zagreb u svrhu selekcije, jer ja sam iz mjesta koje je gotovo 300 km udaljeno od Zagreba.

Vrlo brzo dobila sam i posljednju informaciju da je poslodavac ipak odustao od zapošljavanja na toj poziciji, ali i to da sam ostavila jako dobar dojam i motivaciju, što me bitno ohrabrilo pri daljnjim prijavama za posao.

Mislim da ovakva povratna informacija ima gotovo jednak utjecaj na kandidata kao i da je dobio posao. Stvara motivaciju i samopouzdanje, a ne oduzima je kao što bi se dogodilo ako povratna informacija izostane. Iskustvo s agencijom Electus i vrlo ugodnim predstavnicima tvrtke Meteor je nešto što bih svakome poželjela, bez obzira na ishod natječaja.

Ali, vrlo interesantna stvar je da tu priča ne završava. Predstavnici tvrtke Meteor preporučili su me jednoj velikoj kompaniji, koji su bili u potrazi za profilom posloprimca koji ja imam. Bilo je to vrlo ugodno iznenađenje kada sam dobila poziv na testiranje i saznanje o preporuci. Nakon selekcijskog postupka u toj kompaniji dobila sam ponudu za posao i počinjem s radom već ovaj mjesec.

Ovakva briga za kandidate od poslodavca se zbilja ne viđa često. Uistinu sam imala sreću i čast upoznati takve ljude.

(Z.A)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.