Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

"Poslali su mi mail koji nije generički"

Od završetka fakulteta (2012.) dosad prijavila sam se na najmanje šezdesetak oglasa za posao. Nijedan od svojih poslova nažalost nisam dobila putem tih prijava; naše društvo i danas funkcionira na principu "preporuke" - ja znam nekog tko zna nekog tko zna nekog tko treba nekog, otprilike :)

"Poslali su mi mail koji nije generički"

Ali i dalje ne posustajem. Bilo bi mi draže doduše da se poslodavci udostoje barem odgovoriti na prijavu, naročito kad se čovjek izrazito potrudi, a ne samo proslijedi Europassov CV. 

Jednom sam se prilikom tako prijavila na oglas za posao s videom napravljenim isključivo za taj oglas; imala sam fakultet koji se tražio, imala sam iskustva u tom poslu i imala sam vraški dobru prijavu... i nikad se nisu javili.

Puna dva mjeseca nadala sam se da samo imaju jako puno prijava, ali nakon dva mjeseca konačno sam odustala od cijele priče, iako ću im vječno zamjerati što mi nisu napisali da iz nekog razloga ne odgovaram njihovim potrebama. I naravno, takve stvari uvijek demotiviraju čovjeka kod ponovne prijave. 

Zato mi je veliko osvježenje bilo odgovor tvrtke Nanobit, na čiji sam se oglas za posao prijavila krajem ožujka. S obzirom na to da je riječ o tvrtki koja se bavi proizvodnjom igrica, a i dobila je nagradu portala MojPosao za Najboljeg poslodavca, odlučila sam se potruditi oko CV-a te sam ga napravila s motivom igrice koju su oni proizveli. 
Bila sam jako zadovoljna njime, ali znala sam da su mi šanse za posao male jer sam se prijavljivala na poziciju koja mi se jako svidjela i za koju sam okvirno mogla konkurirati, no nisam imala ni dana iskustva za taj posao. 

Nažalost, nisu me odlučili uzeti, niti pozvati na razgovor, ali moja tuga bila je utoliko umanjena što su mi napisali jako lijepi mail u kojem su mi se zahvalili na trudu oko CV-a i objasnili da su se odlučili za drugog kandidata. 

Vidjelo se da mail nije generički i da su zaista otvorili moj CV i zahvaljujući tome uvijek ću imati lijepe riječi za tvrtku Nanobit i prijavljivat ću se tamo i dalje, ovaj put nadam se za poziciju koja će mi bolje odgovarati. 
 
(S.S.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.