Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

5 stvari koje nas je o poslu naučio Homer Simpson

Ukoliko pratite Simpsone, znate da Homer Simpson radi u elektrani. Unatoč tome što često zaspi na poslu time uzrokujući radioaktivne katastrofe, on ostaje na svom poslu kao član tima. Kako mu to uspijeva?!

5 stvari koje nas je  o poslu naučio Homer Simpson

Evo što nas Homer uči kroz epizode o poslovnom životu: 

1. Eksperimentirajte

Ako nas je ičemu Homer naučio, to je da isprobavanje novih stvari čini život zanimljivim. Bio je zaposlen kao astronaut, prodavač, zabavljač.. a to su samo od nekih poslova koje je radio. No, nekako se na kraju uvijek vrati u elektranu.

Savjet: Nemojte biti privezani za jedan posao ostatak života. Ne bojite se promjene. Probajte nešto novo. Čak i ukoliko na kraju ne uspijete, barem znate da ste probali.

2. Nađite svoju motivaciju

Dok se borite sa životom na poslu važno je ne zaboraviti zašto radite to što radite. Homer nam je pokazao da je lako izgubiti motivaciju, ali uvijek je možete vratiti razmislite li o prioritetima.

Savjet: Uzmite si vremena i razmislite zašto radite to što radite.

3. Nikada ne prestanite učiti

Težite učenju, kako u privatnom tako i poslovnom životu, ali zapamtite: nikada nećete znati sve. Budite otvoreni novim znanjima i iskustvima.

“Kako bi me edukacija trebala učiniti pametnijim? Osim toga, svaki put kad naučim nešto novo, to izgura staro znanje iz pamćenja. Kad sam bio na tečaju proizvodnje vina zaboravio sam kako voziti?” – Homer Simpson

Savjet: Budite otvoreni učenju. Učiti možete iz svega, ali i od svakoga: recepcionera, novog pripravnika ili direktora. Svatko vas može nečemu poučiti.

4. Težak rad će se isplatiti

Iako vam se ponekad čini kako nadređeni ne primjećuju vaše napore, varate se. Težak rad se isplati.

“Sine, ako nešto želiš u životu, moraš za to i raditi. Tišina sada. Izvlače se brojevi na lutriji.”  – Homer Simpson

Savjet: Čak i ukoliko se vaši trenutni napori ne primjećuju, oni će se isplatiti, možda samo malo kasnije.

5. Suradnja je ključna

Homer i njegovi prijatelji su sasvim obični i prosječni, ali kada ih stavite zajedno dobijete jako talentiran glazbeni sastav.

Savjet: Suradnjom s drugima potičete kreativnost i veću kvalitetu posla.

Izvor: Theundercoverrecruiter.com 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.