Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Što je šef Paklene kuhinje savjetovao mladom kolegi

Iako javnosti poznat kao vrlo oštar autoritet koji nikome ne ostaje dužan, Gordon Ramsay ima svoju empatičnu stranu.

Što je šef Paklene kuhinje savjetovao mladom kolegi

Nedavno mu je na njegovom Reddit profilu mladi chef postavio pitanje kako izdržati neizdrživ tempo u paklenoj kuhinji restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Ramsay se očito prisjetio svojih surovih početaka pa je kolegi, za razliku od uobičajenih oštrih i britkih komentara, dao ohrabrujuć odgovor.

Prisjetio se kako je i sam bio u sličnoj poziciji: izbacili su ga iz jednog od najboljih pariških restorana, nakon čega je postao privatan chef na jahti što mu je pomoglo da ponovno pronađe sebe. Savjetovao ga je kako ne bi trebao odustati iako je rad u takvim uvjetima izuzetno zahtjevan.

Gordon se čak ponudio pogledati njegov životopis kako bi ga mogao preporučiti nekom drugom restoranu gdje bi mladi chef iskusio nešto drugačije i time lakše pronašao sebe.

"Radim u kuhinji restorana s Michelinovom zvjezdicom, satima i danima, neprestano pripremajući porciju za porcijom, losos za lososom, mahuna za mahunom u kojima ne mogu pronaći svoje snove i ono što sam želio. Jedino što mi imalo pruži zadovoljstvo jesu oni rijetki trenuci kad uspijem izaći iz kuhinje, prošetati po sali i otići do najbližeg konobara po kavu za sve u kuhinji. Ti rijetki trenuci događaju se u kasnu večer kad je ostalo svega nekoliko gostiju i jela koje još treba poslužiti, jednako ukusnih i savršeno dekoriranih. Ponekad me netko od gostiju presretne samo da mi zahvali na divnoj večeri i čudesnim jelima koja smo mu pripremili “Svaka čast, chef! Ovo je bilo fantastično!” Samo ta jedna rečenica učini da proteklih četrnaest sati rada suza i znoja počinje dobivati smisao", napisao je Gordon i kolegi savjetovao: "Nikad nemoj odustati, ali nemoj se bojati uzeti odmak od svega."

Izvor: jutarnji.hr/Reddit 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.