Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Font je bitan!

Odabir određenog fonta prilikom pisanja maila uvelike govori o dobrom ukusu i poznavanju osnova dobre poslovne korespondencije.

Font je bitan!

Helvetica, Arial, Georgia ili Verdana - koji font je najbolji odabir za pisanje maila?

Iako ga biraju mnogi brendovi, Helvetica zapravo nije najbolji izbor za pisanje bilo čega, ponajmanje maila.

"Slova su previše zbijena, jednostavno su preblizu", kaže Nadine Chahine, jedna od uglednih američkih tipografkinja koja smatra kako su Sans-serif fontovi jako loš odabir za pisanje maila i uopće čitanje jer umaraju oči i stvaraju nepotreban osjećaj zamorenosti.

Ista stvar vrijedi i za sveprisutni Arial koji je zapravo i temeljni font Gmaila.

"Treba koristiti font čija slova se jasno razlikuju i ne nalikuju previše jedna na druge", izjavio je tipograf Gerry Leonidas i objasnio kako su fotnovi poput Ariala i Helvetice birala prije nekoliko godina, dok većina korisnika nije imala zaslone s visokom rezolucijom.

Prema istraživanju, financiranom od strane Microsofta Verdana se pokazao kao idealna vrsta fonta. Služeći se njime korisnici računala mogu bez naprezanja čitati tekst veličine fonta 10 ili 12.

Ista stvar vrijedi i za Georgiu, font u kojemu svako slovo ima svoj jasan oblik i završetke koji omogućuju lakše i brže čitanje.

Za dobar font je bitan pravilan razmak među slovima i riječima te jasan oblik slova. 

Izvor: jutarnji.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.