Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Saznala sam da sam trudna usred selekcijskog postupka

"Ovo je zaista bilo odlično iskustvo i voljela bih raditi u takvom zdravom i normalnom okruženju."

Saznala sam da sam trudna usred selekcijskog postupka


Jedno od najboljih iskustava u traženju posla doživjela sam potkraj prošle godine. Nakon što je izašao natječaj na portalu MojPosao.net, u kojem je poslodavac vrlo detaljno opisao što točno očekuje od budućeg zaposlenika i što mu nudi, prijavila sam se i čekala poziv.

S obzirom da sam tada već bila u radnom odnosu (što je bilo i vidljivo iz mog životopisa), primila sam poziv usred radnog vremena. Vrlo obazrivo su me pitali mogu li sada razgovarati ili mi odgovara kasnije.

Predloženo mi je više termina za dolazak na razgovor i ja sam ih zamolila da me pričekaju sat-dva i da ću im povratno javiti kada točno mogu doći. Ovo mi je bilo iznimno važno, jer s obzirom da sam bila u radnom odnosu, morala sam organizirati kako i kada ću moć izostati s posla, na vrijeme obavjestiti svog poslodavca i "posložiti" svoje radne obaveze kako posao ne bi patio.

Odmah po prvom telefonskom razgovoru lijepo mi je objašnjeno gdje točno moram doći, da se radi o razgovoru i kratkoj provjeri znanja i vještina, u sveukupnom trajanju od maksimalno 1h. Razgovor za posao dogovoren je za 5 dana.

Po mom dolasku ugodno sam dočekana, nisam čekala "u redu" kao u nekim slučajevima, dakle imala sam svoj termin i nitko nije kasnio. Razgovor je protekao vrlo ugodno, i što me jako iznenadilo, započeo je njihovim predstavljanjem sebe i svoje tvrtke, a tek zatim su zamolili da ja predstavim sebe. Nakon konkretnih i jasnih pitanja/odgovora, postavili su zadatak iz prakse pred mene i rekli da ga riješim. Sve je prošlo odlično, zahvalili su se na mom vremenu i rekli da će se javiti u roku 14  dana, kada odrade razgovore i s drugim kandidatima.

Javili su se za 10-12 dana (u roku kako su i rekli!) i dogovorili smo novi sastanak. U tom drugom krugu objašnjeno mi je da sam ušla u uži izbor i detaljnije smo porazgovarali o mojim budućim radnim zadacima i što će se očekivati od mene. Isto tako, pitali su me kada bih mogla početi raditi, s obzirom na otkazni rok kod mog tadašnjeg poslodavca. Složili su se da moram ispoštovati otkazni rok od mjesec dana, jer zaista nisam mogla prije, htjela sam ostavit sve "posloženo" na tadašnjem radnom mjestu. Rečeno mi je da se čujemo u roku tjedan dana i da će mi javiti i ukoliko su se odlučili za mene, ali i ako nisu. To nisam baš vjerovala, jer svi kažu da će javiti, a zaista jako malo njih to i napravi. 

Primila sam njihov poziv i dogovoreno je da dodjem ponovo kako bismo dogovorili uvjete i plaću. Paradoksano, koliko god sam htjela upravo taj posao, u medjuvremenu sam saznala da sam trudna...i odlučila pojaviti se na razgovoru i sve im iskreno reći. Dakle, u tom trenutku nisam mogla prihvatiti posao jer sam od početka morala biti na čuvanju trudnoće. Poslodavke (obje su žene!), prihvatile su to vrlo normalno, bez suvišnih i neugodnih osobnih pitanja i zaželjele mi puno sreće i dogovorili smo  da im se svakako javim iza porodiljnog.

To će biti uskoro, i naravno da ću im se javiti :)

Ovo je zaista bilo odlično iskustvo i voljela bih raditi u takvom zdravom i normalnom okruženju.

Ivana

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.