Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

'Selekcijski postupak trebao bi biti ovakav'

Iako nisam dobio posao cijeli postupak mi je ostao jako pozitivan i moram reći jako ugodno iznenađen obzirom da se ne radi o velikoj tvrtci.

'Selekcijski postupak trebao bi biti ovakav'

Radi se o tvrtci Netiks d.o.o. za telekomunikacije i informatički ineženjering koja je krajem prošle godine imala oglas za radno mjesto tehničar za kabelske sustave.

U mom konkretnom slučaju su me pozvali na testiranje. Test se sastojao od dva dijela, prvi dio matematičkih 5 zadatak i drugi dio oko 20-tak pitanja vezanih uz samo struku i poso koji bi trebalo obavljati. 

Moram priznati da mi se koncept testa jako svidio jer nije gnjavio s nekakvim nepotrebnim pitanjima već konkretno znaš ili neznaš kad si se već prijavio za taj posao. 

Matematički test je koncepirana kao nekakve osnove matematike (zbrajanje, oduzimanje, množenje, zaključivanje iz teksta i koncepcija postavljanja jednadžbi, te postotnog računa kroz nekakve realne situacije, sve rješavaš iz glave nije potreban kalkulator eventualno na komadu papira možeš sve podjeliti zbrojiti množiti).

Nakon testiranja pozvali su određeni broj ljudi na razgovor dok su se ostalima zahvalili i javili da nisu ušli u uži krug što je po meni korektno.

Razgovor je bio na razini očekivanja s detaljnim pregledom što se odgovorilo u testu, te sa detaljnim objašnjenima pojedinih odgovora. Moram reći da se radi o točno stručnim pojmovima i terminima koji su vezani za posao ali i o načini kako bi se pojedine stvari izvodile i koliko bi vremen se utrošilo za pojedine izvedbe radova.

Uputili su me u sve uvjete koje nude i koje sve odjele imaju u firmi, prezentirali se.

Na kraju su pitali za koliko bi iznos radio kod njih, te koliko su oni pripremili za ovu poziciju.

Nakon razgovora za 3 ili 4 dana dobio sam njihov odgovor u kojem su se zahvalili na mom iskazanom interesu ali su se odlučili za drugog kandidata.

U svakom slučaju nekakv noramalan slijed od prijave do samog posla po meni bi trebao biti ovakav, naravno ovisno o području i struci rada, ali nešto slično ovome definitivno.

Moram priznati da 95% poslodavaca uopće ne dogovara na prijave, bilo bi dovoljno barem da kažu 'niste ušli u uži krug' ili 'kroz idućih mjesec dana provodimo selekcijski postupak, ako vam se ne javimo niste ušli u izbora', da barem znaš otprilike koliko očekivati.

H.V.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.