Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

"Razbila sam sliku o hladnom komuniciranju unutar korporacije"

Bila sam jako zadovoljna razinom profesionalosti koju sam doživjela na oba razgovora jer sam imala različitih negativnih iskustava.

"Razbila sam sliku o hladnom komuniciranju unutar korporacije"

Kad sam položila sve ispite na fakultetu, odlučila sam upisati apsolventsku godinu jer stanje na tržištu rada nije sjajno, a studentskih poslova uvijek ima. Budući da sam tijekom studija stekla radno iskustvo na različitim poslovima, od promocija, prodaje, novinarstva do korisničke podrške, bila sam u potrazi za poslom koji bi objedinio sva stečenja znanja i vještine.

Nakon puno poslanih molbi i prijava različitim poslodavcima na koje najčešće nisam dobila odgovor, vidjela sam da portal MojPosao traži studenta za podršku korisnicima i administraciju. Uvjeti su mi u potpunosti odgovarali, od radnog vremena do opisa posla. Poslala sam prijavu, ali zbog prijašnjih iskustava nisam očekivala nikakvu povratnu informaciju. Iznenađenje je uslijedilo nakon nekoliko dana kada me kontaktirala voditeljica odjela u kojem trenutno radim. Zbog obaveza toga dana, nisam uspjela uzvratiti poziv pa je još veće iznenađenje uslijedilo kad sam na mail dobila obavijest o pokušaju kontaktiranja na mobitel i o pozivu na razgovor. Dogovoreni termin je bio za dva dana.

Za svaki razgovor za posao kandidat bi se trebao pripremiti. Postoji nekoliko osnovnih stvari koji trebaju biti dio pripreme za intervju i dio samo intervjua:

  • Detaljnije se informirati o tvrtci za posao koji se prijavljuje
  • Još jednom analitički pročitati vlastiti CV kako bi imali spreman odgovor na svako pitanje
  • Na intervju doći 5-10 minuta ranije, nikako ne kasniti
  • Na pitanja odgovarati iskreno, smisleno, biti ljubazan i srdačan

Kad sam došla na razgovor, dočekala me ljubazna gospođa i uvela u prostoriju za razgovor gdje su došle voditeljica odjela i njezina asistentica. Razgovor je protekao u zaista ugodnom tonu, razgovarali smo o tvrtci, mom prijašnjem radnom iskustvu, obavezama na fakultetu itd. Nakon polusatnog intervjua, bila sam zadovoljna kako je sve proteklo, ali nisam očekivala drugi poziv jer sam bila uvjerena da ima boljih i kvalificiranijih kandidata. Nakon tjedan dana, dobila sam mail u kojem sam pozvana u drugi krug intervjua. Nisam bila u mogućnosti doći u zadano vrijeme te mi je voditeljica učinila ustupak i pomaknula termin.

Ovaj put uz voditeljicu odjela u kojem radim bila je i voditeljica drugog odjela koja je vodila intervju. Iskustvo je bilo slično prošlom, ugodna atmosfera, ležerni razgovor, odmjerena pitanja, čak i dogovor oko toga kad mi odgovara da mi se povratno jave, bez obzira na odgovor. Bila sam jako zadovoljna razinom profesionalosti koju sam doživjela na oba razgovora jer sam imala različitih negativnih iskustava. Kasnije toga dana javili su mi da sam primljena uz napomenu da se javim ukoliko imam bilo kakvih pitanja.

Prvi radni dan je bio ponedjeljak, a dočekalo me veselo društvo, upoznavanje s kolegama iz svih odjela i ono što mi je bilo najbitnije- kolege koje mogu pitati za pomoć kad god mi je nešto nejasno, ako imam dvojbe itd. Prilikom uvoda u posao kolegica je doslovno sjedila pokraj mene i postupno mi objašnjavala zadatke iako je i sama imala puno posla. To me jako iznenadilo i razbilo sliku o hladnom komuniciranju unutar korporacije.

Iako sam na samom početku posla, moram primijetiti da su strpljenje, ugodna atmosfera i susretljivi kolege osobine s kojima se tvrtka može pohvaliti.

K.Š.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.