Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pravila rukovanja

Rukovanje na početku razgovora za posao utječe na dojam koji ostavljate na poslodavca.

Pravila rukovanja

Stisak ruke ne smije biti presnažan, niti preslab. Ovo je pet pravila dobrog rukovanja.

1) Presnažan stisak

Ukoliko se pitate što znači presnažno, držite se pravila da ruku ne stisnete snažnije od toga koliko bi primili kvaku od vrata.

Također, stisak biste trebali prilagoditi osobi s kojom se rukujete. Ukoliko je osoba krhkije građe, i vaš stisak neka bude malo slabiji. Ukoliko je korpulentna - stisnite snažnije.

2) "Mlohava riba"

Suprotno presnažnom stisku je, naravno, preslab stisak ruke koji otkriva da je osoba nervozna, nesigurna i nezainteresirana.

Ovaj stisak ruke može biti presudan u vašoj karijeri. Ukoliko niste sigurni, pitajte prijatelje da procijene.

3) Samo prsti

Ukoliko postoji nešto gore od "mlohave ribe", onda su to samo prsti, s kojima iskreno ne znate što biste učinili. Osobi pružite ruku, a od nje dobijete samo pola.

4) Predugo rukovanje

Idealan stisak ruke ne bi smio trajati duže od 2-3 sekunde, sve dulje od toga je kao da se držite za ruke, bez nekog posebnog razloga.

5) Bez kontakta očima

Prilikom rukovanja obavezan je kratki kontakt očima kojim ste osobi dali do znanja da ju primjećujete i obraćate pažnju na nju.

Izvor: jutarnji.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.