Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako životna dob utječe na potragu za (novim) poslom

Tražite zaposlenike? Životno i radno iskustvo uvelike utječu na razloge zbog kojih ljudi traže (novi) posao.

Kako životna dob utječe na potragu za (novim) poslom

Očekivano, mladi profesionalci više se okreću traženju posla online, dok će stariji zaposlenici informacije o boljim poslovnim prilikama najprije zatražiti kroz razgovor s prijateljima.

Očite razlike postoje i u razlozima zbog kojih zaposlenici žele mijenjati posao. Primjerice, mlađim zaposlenicima razvoj karijere važniji je nego starijima.

Stariji zaposlenici, s druge strane, neće biti spremni na rad u potpuno novoj industriji, a jednako tako bit će manje spremni mijenjati posao radi novca.

Top tri razloga za promjenu posla, ovisno o dobi

Dob utječe i na način kako ćemo promijeniti posao

Kao što je prikazano, baby boom-eri najvjerojatnije će prilikom potrage tražiti preporuku prijatelja, predstavnici generacije X informacije o novom poslu uglavnom će saznati od same tvrtke koja zapošljava i želi ih angažirati (headhunting) dok će Milenijci nove poslove tražiti online.

Što znače ove informacije?

Za sve koji zapošljavaju ovo su dragocjene informacije jer ukazuju da i u selekcijskom postupku kandidatima treba pristupati na različite načine.

Primjerice, Milenijci će biti više orijentirani na budućnost - kamo će me ovaj posao odvesti? - za razliku od baby boom-era koje više zanima sadašnjost - ima li ova tvrtka kvalitetno vodstvo?

Zbog toga i predstavljanje tvrtke te potencijalnog posla kandidatima kroz oglas i razgovor za posao traže različite pristupe.  

Konzultanti MojPosao rado će Vas saslušati i savjetovati koji format odabrati i kako sadržajem teksta privući najadekvatnije kandidate za potrebe vaše organizacije. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.