Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Francuski trojac snima turistički video o Slavoniji

Proslavio ih je video o ljetovanju na Jadranu, a sada su ih Slavonci angažirali za vlastitu promociju.

Francuski trojac snima turistički video o Slavoniji

Sjećate se Francuza koje je proslavio video o ljetovanju u Hrvatskoj? 

Dok ponovo nisu došli u Hrvatsku Pascal Tang, Michael John Troung i Philippe Heng nisu bili svjesni koliko je video njihovog ljetovanja na Jadranu postao popularan. U svega pet dana pogledalo ga je čak 300.000 ljudi, a do danas njih 425.000. 

Njihovu popularnost odlučili su iskoristiti Slavonci i Baranjci za vlastitu promociju pa su ih sami pozvali u goste. Sve je 'na račun kuće' domaćina, a njihova je jedina obaveza snimiti sličan video. 

Zbog uštede letjeli su preko Budimpešte, a ne preko Zagreba, pa su Francuzi koji korijene inače vuku iz Kambodže i Vijetnama u našu zemlju tako ulazili kroz žičanu ogradu. Granični su policajci Mateja Perkušića, direktora TZ-a Baranje, izveli iz kombija. "Morao sam im prvo objašnjavati da nisu izbjeglice, zagledali su se u njih i odmah razvukli osmijeh: "Ma, to su oni Francuzi", prepričava Perkušić.

"Nisam znao da smo slavni, čitali smo pohvale pod prvim videom, ali nismo mogli vjerovati. Svi su jako ljubazni, razgovorljivi i žele pomoći", kaže Pascal. Nisu ništa očekivali, dodaje, od putovanja u Slavoniju i Baranju jer o njima nisu imali predodžbu. "Potpuno je drukčije od obale, koja je bolji izbor za ljeto zbog mora, tuluma, sunca. No, ondje smo upoznavali uglavnom strance, a ovdje se družimo s domaćim ljudima. Kultura je jako bogata, a i pustolovno je", uspoređuju Pascal i Philippe.

Cijeli su im tjedan, koliko ostaju, detaljno isplanirali. Kanuima su se jučer otisnuli po Kopačkom ritu, a danas će 'pretrčati' vinski maraton. Obići će rudnik bazalta i zapucati iz puški za paintball.

Satnica obilaska đakovačke ergele u subotu se sasvim slučajno pogodila s posjetom premijera Zorana Milanovića. No, svi su fotografirali, opisuju nam, njih trojicu. I sam se premijer nagnuo da vidi što se to zbiva na drugom kraju.

Izvor: večernji.hr 

Video i fotografija: Pascal Tang, Vimeo 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.