Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Htjela sam raditi za tu tvrtku, ali ne taj posao

Snježana se prijavila na oglas za posao koji nije bio njen prvi izbor, ali iskren stav tijekom razgovora doveo je do ugodnog iznenađenja.

Htjela sam raditi za tu tvrtku, ali ne taj posao

Završila sam srednju frizersku školu nakon koje sam upisala studij na veleučilištu. Bila sam pred završetkom studija te mi je bila preostala samo obrana diplomskog rada. Radila sam u obiteljskom poduzeću, ali sam žudjela za novim poslovnim iskustvom. Listajući oglase za posao oko mi je zapelo na oglasu firme Keune Adratic koji su bili u potrazi za trgovačkim putnikom.

Obzirom na srednjoškolsko obrazovanje, posao u firmi koja se bavi prodajom proizvoda za kosu i educira frizere bio je za mene posao iz snova.

Poslala sam životopis sa nadom da ću barem dobiti priliku za intervju u toj fenomenalnoj firmi. Nedugo nakon toga - telefon je zazvonio!

Ljubazna gospođa s druge strane zahvalila mi se na apliciranju za posao i pozvala me na razgovor.

Razgovor za posao vodio je izvršni direktor. Bila sam presretna što sam pozvana na razgovor, iako je postojala jedna mala prepreka. Naime, ja baš i nisam željela raditi kao trgovački putnik - željela sam nešto više, priliku da radim u vodstvu jednog od managera, da upijam znanje i izgradim sebe. Apliciranje za ovaj posao bio je jedini način da porazgovaram s nekim iz ove firme i zatražim svoju priliku.

Nisam to željela priopćiti direktoru sve do kraja intervjua koji je tekao i više nego dobro. Kada me upitao zašto želim biti trgovački putnik tada sam mu odgovorila da to baš i nisu moji planovi. Kada sam mu objašnjavala svoje planove i viziju pozorno me slušao. Malo je razmislio i rekao mi: Imam posao za vas! Nisam mogla vjerovati. Birao je broj na telefonu te pozvao nekoga da nam se pridruži na razgovoru. U prostoriju je ušla gospođa koja je voditeljica profesionalnog tržišta i kojoj je trebao asistent jer njezina sadašnja asistentica ide na porodiljni dopust. Dogovorili smo termin slijedećeg intervjua, te sam za samo nekoliko dana počela raditi. Tada sam imala nepunu 21 godinu te sam bila najmlađa u firmi.

Provela sam predivnih 18 mjeseci na položaju asistentice profesionalnog tržišta u fenomenalnoj firmi. Radila sam sa najboljim stručnjacima svog područja, upoznala toliko prekrasnih ljudi i stekla nezaboravno iskustvo. Sve to samo zato što su dva vrhunska managera u meni prepoznala potencijal i dali mi priliku - iako nikada nisam radila ništa slično.

Smatram da je Keune Adratic najbolji poslodavac kojeg sam mogla poželjeti i veliko Hvala vlasnicima i managerima na svemu što su mi pružili.

Snježana

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.