Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

150 ideja za pokretanje biznisa i početni troškovi

Srpska udruga menadžera pripremila je 150 prijedloga za pokretanje vlastitog posla za sve one koji imaju na raspolaganju od 800 do 8.000 eura.

150 ideja za pokretanje biznisa i početni troškovi

Prijedlozi su prvenstveno namijenjeni radnicima poduzeća u restrukturiranju, koji su uz otpremnine ostali bez posla, ali i za bilo koga drugog tko na raspolaganju ima navedeni iznos, piše b92.

Primjeri ideja koje su navedene u priručniku SAM-a su i proizvodnja plastičnih vrećica za koju je u startu potrebno uložiti oko 7.000 eura, ili proizvodnja pletene žice za koju je u početku potrebno uložiti 2500 eura.

Uzgajanje višerodne maline na površini od 200 metara, zahtijeva početno ulaganje od 1700 eura, a žalfije na jednom hektaru 1200 eura, prenosi poslovni.hr

"Trudili smo se da sve ideje budu izvedive u Srbiji, a zatim da one budu u rasponu početnog kapitala od recimo 800 eura, pa do 5.000 ili eventualno 8.000 eura. Toliko je, naime, procijenjeno da će radnici dobivati na osnovu otpremnine", rekla je izvršna direktorica SAM-a Jelena Bulatović. 

"Za svakog ima po nešto. A u priručniku smo naveli uz svaku ideju, što je sve potrebno, na kolikoj površini ili u kolikoj prostoriji se može raditi, je li neophodna kupovina strojeva. Također, piše i koliko je minimalno početno ulaganje, dalja ulaganja, kako registrirati djelatnost, poduzeće ili poljoprivredno gospodarstvo, koliko ljudi je potrebno angažirati...", objašnjava Bulatović. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.