Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nema kandidata za posao od 1,8 milijuna kuna

Dr. Alan Kenny, suvlasnik ordinacije u gradu Tokoroa na Sjevernom otoku, pokušava pronaći mlađeg liječnika kako bi se rasteretio od posla, ali bez sreće.

Nema kandidata za posao od 1,8 milijuna kuna

Ordinacija opće medicine u ruralnom dijelu Novog Zelanda ne može pronaći liječnika za posao s plaćom od oko 400.000 novozelandskih dolara na godinu (oko 1,8 milijuna kuna) i nizom drugih pogodnosti, prenosi Večernji list. 

Dr. Alan Kenny, suvlasnik ordinacije u gradu Tokoroa na Sjevernom otoku, pokušava pronaći mlađeg liječnika kako bi se rasteretio od posla, ali bez sreće. Tijekom zadnje dvije godine četiri tvrtke za zapošljavanje u medicini nisu mu mogle naći prikladnog kandidata za posao, a Kenny vjeruje da nema zainteresiranih zbog uvjerenja da je liječnik opće medicine u ruralnom području karijerna slijepa ulica. 

"Prošle godine otkazao sam godišnji odmor jer nisam mogao naći zamjenu, a i ove godine vjerojatno ću morati otkazati godišnji i to mi je teško", kaže Kenny, koji već 30 godina radi kao liječnik u tom gradu.

Plaća je pozamašna, nema rada vikendom i noću, godišnji traje tri mjeseca...

"Mogu im ponuditi stvarno fantastičnu zaradu, to je nevjerojatno. Moja ordinacija je eksplodirala prošle godine i što više pacijenata uzmete, dobijete više novca. Ali na kraju dana to postane malo previše", smatra Kenny.

Ova priča s druge strane Zemlje uvelike podsjeća na hrvatsku situaciju s teškoćom pronalaska zaposlenika na otoku. Ranije ovog mjeseca u medije je došla priča Magdalene Nardelli-Kovačić, liječnice s Mljeta koja se požalila da ne može naći nikoga za posao na tom prekrasnom otoku, unatoč plaći od 8 do 9 tisuća kuna i osiguranom smještaj.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.