Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

"Došla sam do ruba. Skočila. I preživjela."

"Život piše čudne priče. Kad nam se dogodi nešto loše — pitamo se zašto baš ja, zašto baš meni?", započinje svoju priču M.R. koja je nakon lijepe četiri godine rada u maloj firmi zaključila da je vrijeme za odlazak iako još nije pronašla drugi posao.

"Došla sam do ruba. Skočila. I preživjela."

"Tu večer, razmišljajući o tome što i kako dalje, jedna prijateljica mi je napisala nešto što mi je omogućilo da odmah donesem odluku — Ako ti se više ne pruža ono što želiš, vrijeme je da odeš. Odlučila sam prespavati. Uvijek to napravim kada donosim važne odluke, hladne glave je ipak puno bolje razmišljati", piše M.R. u svome blogu

"Prve reakcije od bližnjih i prijatelja za očekivati — nemoj nagliti, razmisli još malo; nađi prvo novi posao pa onda otiđi; nije ti dobro imati prekid radnog odnosa, to ti poslodavci ne vole vidjeti u CV-u; znaš da danas nije lako naći posao, to će ti potrajati mjesecima itd. itd. Što sam više razgovarala i što sam više komentara i savjeta slušala, to sam bila nesigurnija i nestabilnija. Znala sam doći doma, sjesti i plakati jer mi je netko opet bacio bubu u uho i poljuljao moju odluku, moju sigurnost. Znam da su svi imali najbolje namjere, ali teško je slušati i nositi se s tolikom količinom suprotnih mišljenja. Izjedalo me, nije mi dalo mira, nisam mogla spavati, vikendom sam dobivala temperaturu. Stres. Psihički nemir. Borba sa samim sobom. Bilo je već kasno kada sam odlučila prestati razgovarati s ljudima u nadi da ću se smiriti jer je odluka na kraju ipak samo moja", kaže M.R. o jednoj od najtežih akcija koju je poduzela, znajući duboko u sebi da će zbog te odluke biti sretnija. 

Danas, dva mjeseca poslije, sretna je što je najviše vjerovala sebi i svojem instinktu te puna optimizma kreće u potragu za novim poslom na kojem će moći dalje učiti i razvijati se.

Njezino iskustvo potrage za poslom pratit ćemo i na MojPosao, a ukoliko se nalazite u sličnoj situaciji, vjerujemo da će vam blog ove optimistične djevojke dati nadu da, baš kao i ona, hrabro slijedite svoje snove bez obzira na sve. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.